Сви догађаји у Краљеву на једном месту

У петак 1. марта 2019. године, поводом Светског дана цивилне заштите, у свечаној сали Градске управе са почетком у 12.оо часова одржаће се Свечана седница.

Град Краљево позива породице са троје и више деце, са територије града Краљева, које су поднеле захтев за издавање ПОНОСНЕ КАРТИЦЕ 2019 „Цена минус за 3+“ закључно са 14. фебруаром 2019. године, да преузму картице – у понедељак, 25. фебруара 2019. године, у Дому Војске Србије (Трг Светог Саве бб), са почетком у 16.00 часова. 

Међународна атлетска манифестација „Осма међународна Сретењска атлетска трка – Ушће на Ибру 2019“, коју организују МЗ Ушће, Атлетски клуб „Карановац“ из Краљева и град Краљево, традиционално ће бити одржана у Ушћу, у петак, 15. фебруара 2019. године, у 11.30 часова.

Трка ће бити одржана у времену од 11 до 15 часова у улицама Милуна Ивановића и 7. Јула и кроз двориште Основне школе „Милун Ивановић“ у Ушћу. Сви првопласирани биће награђени дипломама и медаљама.

У уторак, 22. јануара 2019. године, у 11.00 часова, у Свечаној сали Градске управе града Краљева,  градоначелник града Краљева др Предраг Терзић свечано ће отворити манифестацију „Дани Светог Саве“ у Краљеву.
Тим поводом, у Свечаној сали Градске управе града Краљева, биће приређена изложба дечијих радова ПУ „Олга Јовичић Рита“ Краљево.

Црквена општина Чукојевац – Витановац, уз подршку града Краљева, организоваће Богојављенско пливање за Часни Крст.
Пливање, које неће имати такмичарски карактер, биће организовано 19. јануара 2019. године, на празник Богојављења Господњег, у селу Чукојевцу на Западној Морави.
Према најави организатора, након Свете Литургије, испред Храма Покрова Пресвете Богородице у Чукојевцу, око 10.00 часова, биће формирана литија која ће се спустити до реке, где ће учесници пливати за Часни Крст.

Прво спортско дешавање у Краљеву, земљи и у региону, 49. „Новогодишње атлетске трке Мрсаћ 2019“ биће одржане у среду, 2. јануара 2019, у 11.00 часова.
До сада је пријављено учешће 28 екипа, међу којима су и Црвена звезда, Партизан, АК Нови Пазар, АК Младост Ужице, Морава Ћуприја, а најављено је и учешће атлетичара из Кеније, али и наших славних и светски признатих атлетичара.
Атлетске трке у Мрсаћу се успешно организују уз свесрдну помоћ удружења, спонзора и града Краљева, који је и ове године препознао значај манифестације која има дугу и богату традицију од готово пола века.
Трке ће отворити градоначелник града Краљева др Предраг Терзић.

Град Краљево се и ове године укључио у „Недељу парламентаризма“, коју од 12. до 19. децембра 2018. године, организује Народна Скупштина Републике Србије. У петак, 14. децембра 2018. године, у 11 часова, градоначелник града Краљева др Предраг Терзић и председник Скупштине града Краљева Ненад Марковић, са својим сарадницима, примиће студенте Факултета за машинство и грађевинарство у  Краљеву Универзитета у Крагујевцу и ученике средњих школа са територије града Краљева у сали 1 Градске управе, града Краљева, у којој се одржавају седнице Скупштине града Краљева.

Град Краљево обележиће 74. годишњицу ослобођења Краљева у Другом светском рату.

У четвртак, 29. новембра 2018. године, у 11.00 часова, у парку Пљакин шанац, планирано је полагање венаца на Споменик ослободиоцима Краљева и одавање поште борцима палим за ослобођење Краљева 1944. године. Након обраћања представника града, биће изведен краћи уметнички програм.

У четвртак, 22. новембра 2018. године, у 11.00 часова, у сали 2 Градске управе града Краљева, градоначелник града Краљева др Предраг Терзић уручиће уговоре о коришћењу подстицајна средства у циљу економског оснаживања жена са руралних подручја града Краљева, у оквиру пројекта „Спровођење мера популационе политике јединица локалне самоуправе у РепублициСрбији у 2018. години“.
Град Краљево је искористио средства добијена од Министарства задуженог за популациону политику и демографски развој, удружујући их са сопственим средствима, и 3.250.000 динара расподелио за оснаживање жена у руралном подручју, по 250.000 за сваку потписницу уговора.

Централна Градска манифестација посвећена обележавању стоте годишњице  од завршетка Првог светског рата одржаће се 11. новембра 218. године у Роћевићима и на брду Врановац у атару села Пекчаница.