Svi događaji u Kraljevu na jednom mestu

U petak 1. marta 2019. godine, povodom Svetskog dana civilne zaštite, u svečanoj sali Gradske uprave sa početkom u 12.oo časova održaće se Svečana sednica.

Grad Kraljevo poziva porodice sa troje i više dece, sa teritorije grada Kraljeva, koje su podnele zahtev za izdavanje PONOSNE KARTICE 2019 „Cena minus za 3+“ zaključno sa 14. februarom 2019. godine, da preuzmu kartice – u ponedeljak, 25. februara 2019. godine, u Domu Vojske Srbije (Trg Svetog Save bb), sa početkom u 16.00 časova. 

Međunarodna atletska manifestacija „Osma međunarodna Sretenjska atletska trka – Ušće na Ibru 2019“, koju organizuju MZ Ušće, Atletski klub „Karanovac“ iz Kraljeva i grad Kraljevo, tradicionalno će biti održana u Ušću, u petak, 15. februara 2019. godine, u 11.30 časova.

Trka će biti održana u vremenu od 11 do 15 časova u ulicama Miluna Ivanovića i 7. Jula i kroz dvorište Osnovne škole „Milun Ivanović“ u Ušću. Svi prvoplasirani biće nagrađeni diplomama i medaljama.

U utorak, 22. januara 2019. godine, u 11.00 časova, u Svečanoj sali Gradske uprave grada Kraljeva,  gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić svečano će otvoriti manifestaciju „Dani Svetog Save“ u Kraljevu.
Tim povodom, u Svečanoj sali Gradske uprave grada Kraljeva, biće priređena izložba dečijih radova PU „Olga Jovičić Rita“ Kraljevo.

Crkvena opština Čukojevac – Vitanovac, uz podršku grada Kraljeva, organizovaće Bogojavljensko plivanje za Časni Krst.
Plivanje, koje neće imati takmičarski karakter, biće organizovano 19. januara 2019. godine, na praznik Bogojavljenja Gospodnjeg, u selu Čukojevcu na Zapadnoj Moravi.
Prema najavi organizatora, nakon Svete Liturgije, ispred Hrama Pokrova Presvete Bogorodice u Čukojevcu, oko 10.00 časova, biće formirana litija koja će se spustiti do reke, gde će učesnici plivati za Časni Krst.

Prvo sportsko dešavanje u Kraljevu, zemlji i u regionu, 49. „Novogodišnje atletske trke Mrsać 2019“ biće održane u sredu, 2. januara 2019, u 11.00 časova.
Do sada je prijavljeno učešće 28 ekipa, među kojima su i Crvena zvezda, Partizan, AK Novi Pazar, AK Mladost Užice, Morava Ćuprija, a najavljeno je i učešće atletičara iz Kenije, ali i naših slavnih i svetski priznatih atletičara.
Atletske trke u Mrsaću se uspešno organizuju uz svesrdnu pomoć udruženja, sponzora i grada Kraljeva, koji je i ove godine prepoznao značaj manifestacije koja ima dugu i bogatu tradiciju od gotovo pola veka.
Trke će otvoriti gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić.

Grad Kraljevo se i ove godine uključio u „Nedelju parlamentarizma“, koju od 12. do 19. decembra 2018. godine, organizuje Narodna Skupština Republike Srbije. U petak, 14. decembra 2018. godine, u 11 časova, gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić i predsednik Skupštine grada Kraljeva Nenad Marković, sa svojim saradnicima, primiće studente Fakulteta za mašinstvo i građevinarstvo u  Kraljevu Univerziteta u Kragujevcu i učenike srednjih škola sa teritorije grada Kraljeva u sali 1 Gradske uprave, grada Kraljeva, u kojoj se održavaju sednice Skupštine grada Kraljeva.

Grad Kraljevo obeležiće 74. godišnjicu oslobođenja Kraljeva u Drugom svetskom ratu.

U četvrtak, 29. novembra 2018. godine, u 11.00 časova, u parku Pljakin šanac, planirano je polaganje venaca na Spomenik oslobodiocima Kraljeva i odavanje pošte borcima palim za oslobođenje Kraljeva 1944. godine. Nakon obraćanja predstavnika grada, biće izveden kraći umetnički program.

U četvrtak, 22. novembra 2018. godine, u 11.00 časova, u sali 2 Gradske uprave grada Kraljeva, gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić uručiće ugovore o korišćenju podsticajna sredstva u cilju ekonomskog osnaživanja žena sa ruralnih područja grada Kraljeva, u okviru projekta „Sprovođenje mera populacione politike jedinica lokalne samouprave u RepubliciSrbiji u 2018. godini“.
Grad Kraljevo je iskoristio sredstva dobijena od Ministarstva zaduženog za populacionu politiku i demografski razvoj, udružujući ih sa sopstvenim sredstvima, i 3.250.000 dinara raspodelio za osnaživanje žena u ruralnom području, po 250.000 za svaku potpisnicu ugovora.

Centralna Gradska manifestacija posvećena obeležavanju stote godišnjice  od završetka Prvog svetskog rata održaće se 11. novembra 218. godine u Roćevićima i na brdu Vranovac u ataru sela Pekčanica.