Jubilarni, trideseti put, brojne ljubitelje splavarenja iz Srbije i iz inostranstva dočekala je reka Ibar, po danu idealnom za spuštanje prelepim brzacima i bukovima. Uz zvuke trubača, „Veseli spust 2019“ krenuo je podno srednjovekovne tvrđave Maglič nakon pucnja iz trešnjevog topa gusara iz Lađevaca. Spustašima iz Beograda, Kragujevca, Kosovske Mitrovice, Zvečana, Velikog Gradišta, Čačka, Kragujevca, Niša, Jagodine… dobar spust, lepo vreme i nezaboravnu zabavu poželeo je kapetan „Veselog spusta 2019“, gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić, koji se u čamcu, sa članovima Organizacionog odbora manifestacije, spustio do Mataruške Banje.

„Spustaši, možda nam nedostaje lepo vreme, ali nam ne nedostaje dobro raspoloženje. Siguran sam da će ovaj „Veseli spust“ proteći u najboljem mogućem redu, otvoren je i možemo da krenemo“, rekao je gradonačelnik poželevši da se i narednih godina, u još većem broju, susrećemo na „najstarijoj i najveselijoj regati“.

Nakon pauza u Bogutovcu i na Zlatnoj obali, veselospustaše je u Mataruškoj Banji dočekao ručak – tradicionalni stustaški pasulj, serviran na terasi restorana „Jugoslavija“.

Ove godine, novac od kupljenih ulaznica biće usmeren za pomoć onima koji su pretrpeli štete u junskim poplavama u našem gradu, zbog čega je manifestacija sa poslednje sedmice juna pomerena na novi termin – nakon završetka vanredne situacije.

Organizovanje i sprovođenje ovog događaja realizovano je zahvaljujući iskusnom angažovanju i saradnji brojnih članova Organizacionog odbora – pojedinaca i institucija.