Запослени у Јавном комуналном предузећу „Чистоћа“ Краљево приводе крају пролећно уређење града. Раднице овог предузећа и данас су биле на терену, овог пута садећи цвеће у центру града, на зеленим површинама на Тргу српских ратника. Будући да су друге локације скоро завршене, након улепшавања овог дела града, за ову пролећну сезону, остаје још једна локација – аутобуска станица и жардињере на степеништу поред Атлетског стадиона.

Раднице „Чистоће“ односно Градског зеленила на терену обишао је градоначелник града Краљева др Предраг Терзић, са народном посланицом и одборницом у Скупштини града Краљева Снежаном Јовановић, у пратњи дирекора ЈКП „Чистоћа“ Новице Лишанина. Градоначелник се том приликом осврнуо на, како је навео, увреде једног од одборника у Скупштини града Краљева изнете на осмој седници Скупштине града Краљева на рачун радница овог јавног комуналног предузећа.

„Одборник Групе грађана Староседеоци Краљева и околине, или како се сад зову, пошто стално мењају називе и политичке партије, Предраг Вељковић, на седници Скупштине града, у суботу, рекао је за раднице ‘Чистоће’ да су старлете. Вређао је ове жене, које могу да нам буду мајке и сестре, које свакодневно скупљају папире, одржавају зелене површине на територији града Kраљева и труде се да наш град буде леп и чист. За њега су те вредне и добре жене старлете, а од Скупштине хоће да направи ријалити. Као што грађани Kраљева знају, он је већ учествовао у једном ријалитију. Тамо се није прославио и вратио се у Пекчаницу не постигавши да постане звезда, па би сада да постане звезда у краљевачкој Скупштини“, казао је градоначелник Краљева, поручивши:

„Држи се ти, пријатељу, ријалити шоу програма и тамо покушавај да постанеш нека звезда или, како би Краљевчани рекли, циркузанер, а остави Скупштину и политику људима који желе добро Краљеву, који се боре за овај град, који изгарају да Краљевчани живе боље, који запошљавају људе, граде улице, стварају нешто у овом граду“.

Према речима народне посланице и одборнице у Скупштини града Краљева Снежане Јовановић, „ко год иоле познаје политичку сцену града Kраљева, зна да су увреде и лажи једини политички опус наше опозиције“.

„На последњој седници Скупштине града Kраљева увреде су изречене на рачун ових дивних жена. Говорити за ове жене, које су иначе моје колегинице из Јавног комуналног предузећа ‘Чистоћа’, где сам запослена, да су старлете, ове жене које сваки дан улепшавају наш град… Ово није први пут да су увреде опозиције изречене на рачун жена. Ту сам и као жена и као одборница и као народна посланица да одбраним част ових жена“, поручила је Снежана Јовановић.

Како је истакла Александра Маринковић Ђорђевић, инжењер у производњи ЈКП „Чистоћа“, „раднице из Јавног комуналног предузећа ‘Чистоћа’, наши запослени, заиста су вредни људи, имамо колегинице које раде и у управи и на терену“.

„Одбранила бих част наших колегиница пошто појединци желе некако да уруше ту нашу заједницу и заједнички рад. Ми заиста немамо старлете, радимо вредно сваког дана на терену, тако да, молим вас, подржите нас, немојте причати неке ствари које заиста нису такве какве их износите у јавност“, поручила је Александра Маринковић Ђорђевић.

Према речима директора ЈКП „Чистоћа“ Краљево Новице Лишанина, Јавно комунално предузеће „Чистоћа“ запошљава 305 радника, од којих је 80 жена – 34 раде канцеларијске послове, док остале раде на терену.

„Оне саде цвеће, сакупљају папир, чисте пешачке комуникације… то је екипа људи која изгара у свом послу. Сваког дана смо на терену, немамо ни Нову годину ни Божић ни Ускрс…“, рекао је Лишанин, уз апел упућен суграђанима:

„Замолио бих наше грађане да мало више воде рачуна о зеленим површинама и о локацијама на које се одлаже отпад и да покажу више респекта према људима који раде у овом предузећу“.

Print Friendly, PDF & Email