Градоначелник града Краљева др Предраг Терзић је, са сарадницима, обишао радове на текућем и инвестиционом одржавању стамбених зграда непрофитног закупа на Берановцу. Он је подсетио да су зграде за социјално становање на Берановцу изграђене 2007. и 2009. године и у њима су смештени наши суграђани који су као избеглице дошли са подручја Босне и Херцеговине и Хрватске, као расељена лица са подручја Косова и Метохије, а у овим зградама живи и наше становништво које се налази у стању социјалне потребе.

„Од њихове изградње овде нису вршена значајнија инвестициона и улагања у текуће одржавање, али смо ове године одлучили да обезбедимо средства како бисмо извршили значајне радове на кровној конструкцији и друге врсте одржавања јер сви људи који овде станују заслужују да живе у чистим зградама. На овом месту, поред тога, уложићемо још финансијских средстава како бисмо им омогућили живот достојан човека“, поручио је Терзић.

Према његовим речима, у разговору са корисницима станова имао је прилику да сазна и друге проблеме са којима се суочавају.

„Верујем да ћемо само заједничким радом, уз Јавно предузеће ′Градско стамбено′ и моје сараднике, успети да савладамо све ове проблеме и да људима омогућимо бољи и комфорнији живот“, изјавио је градоначелник, па истакао да  његови помоћници – Милун Јовановић који је задужен за питања из области људских права и Марко Матовић задужен за социјална питања, чланица Градског већа задужена за социјалну политику и бригу о деци и породици Ивана Базић, као и Милица Јелић, која је преузела руководство краљевачким Центром локалних услуга, свакодневно се труде да изађу у сусрет овим људима.

„Морамо да разговарамо са људима, да чујемо похвале, али и да причамо о стварима које треба мењати. Морамо да будемо способни да чујемо критику да бисмо знали какве одлуке треба да донесемо и како да помогнемо. У томе успевамо и само заједничким радом можемо да допринесемо бољем животу“, поручио је први човек Града.

Према речима директора Јавног предузећа „Градско стамбено“ Краљево Саше Контића, радови на текућем инвестиционом одржавању стамбених зграда за непрофитни закуп на Берановцу и у Рибници започети су средином августа. На зградама на Берановцу раде се молерско-фарбарски и керамички радови, кровно-покривачки, лимарски и браварски радови, као и радови на изолацији једне терасе код корисника стана.

„Радови иду по уговореној динамици, а комплетан надзор врши ′Градско стамбено′ Краљево. Молерско-фарбарски радови су завршени пре уговореног рока на свих пет зграда на Берановцу и једној згради у улици Зеке Николајевића у Рибници“, изјавио је Контић, па додао да се уговорени радови, вредности 3.400.000 динара без ПДВ-а, издводе захваљујући средствима које су за ове намене издвојена из буџета Града.

Драган Лазаревић, један од корисника који на Берановцу живи већ више до 15 година, захвалио је градоначелнику Краљева и дикретору ЈП „Градско стамбено“ на свему што су учинили како би побољшали услове живота свим станарима овог насеља.

Град Краљево један је од седам градова у Републици Србији у којима је, кроз СИРП-ов Програм становања и трајне интеграције избеглица у Србији,  реализована изградња стамбених зграда уз донацију Међународне организације УН-Хабитат, Владе Италије и Града Краљева. Саграђене су три стамбене зграде са 76 стамбених јединица које су усељене 2007. године, а након тога, 2009. године саграђене су још две стамбене јединице са 60 станова уз помоћ донације Међународне организације „Хелп“. У краљевачком насељу Рибница, 2016. године саграђена је зграда са седам станова и једним пословним простором, за социјално угрожене, која је исте године и усељена, а инвеститор радова била је Република Србија. Текуће и инвестиционо одржавање свих наведених зграда врши Јавно предузеће „Градско стамбено“  Краљево.

Print Friendly, PDF & Email