Суграђанку Милицу Јовановић, која је новембра прошле године „ушла“ у сто четврту годину, у породичној кући у селу Самаила, обишао је градоначелник града Краљева др Предраг Терзић, уручивши јој пакет основних животних намирница.

Милица, девојачки Ђуровић, од оца Ратка и мајке Челке, рођена је 7. новембра 1919. године, у Слатини, као четврто од петоро деце. Вредна, радна, истицала се и у школи и у помоћи родитељима.

Да кући кућу, води домаћинство, али обавља, кад затреба, и „мушке“ послове, наставила је и са Миломиром Јовановићем, с којим је, 1941. године, у Самаилима склопила брак, узевши жениково презиме. Са њим је изродила троје деце – две кћерке и сина, који су јој подарили богато потомство – шесторо унучади, осморо праунучади и петоро чукунунучади.

Откада је, пре двадесет година, супруг бака-Милице преминуо, у родитељску кућу вратила се кћерка Војиславка, која брине о њој. Од пре отприлике две године, како каже, Милици су се погоршали вид и слух, а и више није могла да се креће као до тада. Ипак, иако везана за постељу, бака Милица Јовановић је госта дочекала за столом, разменивши и коју реч. А ту је данас био и један део породице, која је воли и брине о њој, посећује и помаже.

Градоначелник је Милици пожелео да ове године, 7. новембра, њен дом буде испуњен најмилијима, а да је и он поново посети – са рођенданским поклонима.

Print Friendly, PDF & Email