Услед непогода проузрокованих обилним падавинама, током протекле недеље, дошло је до изливања Ибра и Западне Мораве, због чега је Градски штаб за ванредне ситуације прогласио ванредну ситуацију на делу територије Града Краљева.

Због пораста водостаја и изливања водотокова, реке су направиле штету на територији месних заједница Баре, Ушће, Матарушка Бања, Конарево, Шумарице, Роћевићи, Опланићи, Адрани и Грдица.

Приликом изливања реке Ибар поплављени су градска плажа и спортски терени крај обале у Краљеву. Како је река сада у стагнацији и водостај је нижи за 100 до 110 центиметара од Рашке до Kраљева, започето је чишћење шеталишта на које је вода довукла велике количине смећа.

Градоначелник Краљева др Предраг Терзић, командант Градског штаба за ванредне ситуације на територији града Краљева, обишао је, заједно са директором ЈКП „Чистоћа“ Новицом Лишанином, члановима Градског већа – Владимиром Баралићем и Радоицом Кочовићем и руководиоцем Одељења за послове цивилне заштите Здравком Максимовићем, раднике који врше асанацију дела терена приобаља Ибра – од старог моста до Главчићевог моста.

Према његовим речима, у склопу активности Градског штаба, екипе ЈКП „Чистоћа“, уз подршку повереника цивилне заштите, извршиле су механичко уклањање наноса и прање простора на Ибарском кеју односно шеталишту, након чега је, уз стручни надзор Завода за јавно здравље Краљево, извршена дезинфекција.

Екипе ЈКП „Водовод“ данас раде на санацији цеви у Церју оштећених услед поплаве. Радници ЈКП „Чистоћа“ обавили су ручно и машинско чишћење и прање Дринске улице и Улице 27. марта, које су после поплава у петак, 20. јануара, биле под водом и муљем, а затим је урађена и дезинфекција.

Терзић је појаснио да ће чишћење и санација спортских терена под обалом, који су још увек под водом, бити могућа тек када водостај Ибра спадне како би радницима и машинама био омогућен приступ за рад.

Први човек Града захвалио је радницима јавних комуналних предузећа и повереницима цивилне заштите који, и у отежаним временским условима, свакодневно вредно раде на сређивању и дезинфекцији поплављених подручја.

Print Friendly, PDF & Email