Веома успешан зимски део сезоне за чланове Атлетског клуба Краљево резултирао је и изузетним резултатима на државном првенству.

На дворанском Првенству Србије у атлетици за пионире Марко Брковић је у скоку у даљ победио скочивши 5,18 метара и тако постао шампион Србије. Он је био једини дечак који је прескочио пет метара, оставивши иза себе вршњаке и другаре из клубова који свакодневно тренирају у затвореним просторијама, халама, много бољим условима за тренинг зими.

Тамара Савић, у категорији млађих јуниорки, освојила је сребрну медаљу у седмобоју.

На Првенству Србије за сениоре у атлетској дворани у Београду, штафета у саставу Владимир Проле, Андрија Поповић, Никола Бељаковић и Драган Нешовић освојила је бронзану медаљу нa 4x200m, истрчавши за 1:35,06. Уз то, Драган Нешовић је остварио нови рекорд – најстарији је краљевачки атлетичар (45 година) који је освојио сениорску медаљу. Претходни рекорд је држао Милан Матијевић, остваривши тај успех у 37. години.

Атлетичаре који су своје успехе крунисали медаљама, као и њихове тренере и управу Атлетског клуба Краљево, у градској кући, примили су  заменица градоначелника града Краљева Кристина Марковић, помоћник градоначелника за спорт Милош Симовић и председник Спортског савеза Краљева Александар Даишевић.

Заменица градоначелника је освајачима медаља честитала на постигнутим успесима и захвалила што њихова достигнућа проносе име Града Краљева широм наше земље, пожелевши им да се и са њима, али и са њиховим клупским друговима, у будућности још чешће овако састају.

Помоћник градоначелника задужен за спорт, бивши атлетичар, Милош Симовић, истакао је да, након три године рада у идеалним условима, од 5. јуна 2021, када је реконструисани атлетски стадион почео да ради и добио све дозволе како би спортисти на њему могли да „тренирају, брусе форму, граде се у будуће шампионе“, Атлетски клуб Краљево је остварио јако успешне резултате, као никада пре.

„Све је то плод онога што смо уложили у спорт, у атлетику у нашем граду“, поручио је Симовић, нагласивши да је атлетика јако битна за развој не само атлетичара, већ свих спортиста, будућих кошаркаша, одбојкаша, рукометаша, фудбалера…

„Јако је битно да сва деца у одређеном спортском развоју прођу кроз атлетику, науче правилно да ходају, скачу, трче, да им координација буде на високом нивоу, како би сутра могли да буду озбиљни спортисти у неком другом спорту. Град Краљево је препознао све што је неопходно за наше младе, улагали смо у спортску инфраструкуру, и даље ћемо улагати. Очекујем да ћемо у будућности само дочекивати спортисте из разних спортова и дичити се њиховим успесима“, поручио је.

„Успех краљевачких атлетичара је један у низу резултата којима се поносимо“, рекао је председник краљевачког Спортског савеза Александар Даишевић. „И прошле и ове године, сваког месеца, неко од спортиста је на пријему. Атлетски клуб Краљево је годинама егзистирао у јако лошим условима, али и у таквим условима остваривао резултате којим смо се поносили. Овај успех говори да можемо очекивати медаље и са великих међународних такмичења –  искрено им се надам. Верујем у људе који воде клуб“, рекао је Даишевић уз поруку да ће им Спортски савез помоћи да остваре резултате којима ће се град дичити и у годинама које долазе.

Тренер Ана Ћебић је, у име клуба, захвалила Граду на пријему и што је препознао рад и труд уложен у овај запажени успех.

„Имали смо добар старт сезоне. У зимском делу су освојене државне медаље. У наредном периоду, на отвореном, очекују нас многа такмичења. Већина ће бити организована у Краљеву, што ће и нама ићи у прилог. Ношени овим медаљама из зимског периода, очекујемо врло богату и успешну сезону“, казала је.

Print Friendly, PDF & Email