Након Апатина, Пожаревца и Бора, четврто регионално такмичење Плазма Спортских игара младих, најмасовнијег аматерског такмичења у Европи, одржано је у Kраљево. На атлетском стадиону и спортским теренима покрај Ибра, 1.250 девојчица и дечака из 14 градова и општина западне Србије, основношколског узраста, надметали су се у спортској игри Лино „између две ватре“, малом фудбалу, Кока-кола купу, Миленијум тим баскету три на три, МИС одбојци, трци на 60 метара, али и у шаху, тенису, стоном тенису.
На свечаном отварању ове лепе смотре младости и спорта учеснике је поздравио градоначелник града Краљева др Предраг Терзић, који је изразио задовољство што је Краљево домаћин једног оваквог такмичења, на коме се деца уче спортском надметању – „и победама и поразима, јер и порази су саставни део игре, а игре су закон“, како је поручио, пожелевши им да им наш град и игре остану у лепом сећању.
„Kраљево је у последњих неколико година домаћин великог броја спортских такмичења. Само претходне године на реконструисаном атлетском стадиону организовали смо државна и балканска атлетска првенства, а ове године чак 10 субота и недеља бићемо домаћини различитих атлетских такмичења, на којима ће се надметати врхунски спортисти – од пионира до сениора. Част нам је да смо домаћини и регионалних Спортских игара младих и да смо угостили децу из градова и општина региона западне Србије“, рекао је градоначелник Краљева пожелевши малишанима из Краљева пласман у следећи ниво такмичења, али и лепо дружење и забаву свима.
Како је истакао извршни директор Плазма Спортских игара младих Миодраг Гогић, у веома лепој и веселој атмосфери Игара, акценат је на дружењу, толеранцији и спорту. Најуспешнији са регионалног такмичења пласираће се на државно финале, које ће бити одржано од 1. до 9. јула јула на Златибору. Државни шампиони потом стичу право да се, у Сплиту, током августа, надмећу са вршњацима из земаља у окружењу
„Деца западне Србије која су се пласирала на ово регионално такмичење имају прилику у Краљеву да се друже, без оптерећења резултатом, да буду здрави, срећни, весели, да све прође без повреда, а најуспешнији и најсрећнији стичу право као првопласирани на државно такмичење. После тога следи велико међудржавно такмичење у Сплиту, један феноменалан догађај који се већ 28 година традиционално одржава, на коме је и Краљево имало своје представнике. Од ове године се, поред Хрватске, Босне и Херцеговине и Србије, придружила и Словенија, тако да ће се деца, од 19. до 23. августа, дружити у Сплиту“, рекао је Гогић, захваливши Граду Краљеву, Спортском савезу Краљева и свима који су укључени у организацију овог спортског такмичења у Краљеву, које је, како је истакао, традиционално изванредан домаћин.
Добродошлицу малишанима у „краљевски град на три реке који увек шири руке када долазите“, пожелео је и председник Спортског савеза Краљева Александар Даишевић, поручивши им да се Краљево потрудило да се осећају као код куће и да им остане у трајном сећању.
Print Friendly, PDF & Email