У сусрет предстојећој атлетској сезони, Српски атлетски савез (САС) и Град Kраљево склопили су уговор да се на краљевачком Атлетском стадиону овог лета, током целе сезоне, организују атлетска такмичења – укупно 14.
Уговор су потписали председник САС Веселин Јевросимовић и градоначелник града Краљева др Предраг Терзић, који истиче велики, вишеструки значај потписивања овог уговора.
„Kао што држава у последњих неколико година улаже у атлетику и спорт, Град Kраљево је реконструисао атлетски стадион, који је сада један од најлепших у Србији. Уз помоћ Српског атлетског савеза већ смо организовали неколико важних такмичења. Сигуран сам да ће у наредних 10 недеља, колико ће се одржавати такмичења, Kраљево бити добар домаћин“, рекао је Терзић и додао да ће одржавање Првенства Србије, Kупа Србије и екипних првенстава много значити нашем граду.
„Одржавање ових такмичења је од велике важности за Краљево. Поред огромног доприноса развоју спорта и промовисању здравог живота, то ће попунити и наше хотелске капацитете – велики број такмичара, тренера, љубитеља атлетике који прате ова надметања и спортисте биће гости Краљева“, казао је Терзић нагласивши:
„Уверен сам да ће сарадња између Kраљева и Српског атлетског савеза бити вишегодишња и да ћемо сви заједно радити на успеху српске атлетике“.
Уз то, сва национална првенства током сезоне биће емитована на каналима Арене Спорт.
Print Friendly, PDF & Email