На краљевачком Атлетском стадиону, у организацији Српског атлетског савеза, за дане викенда, одржано је велико државно такмичење – финале Купа Републике Србије за сениоре и сениорке у атлетици. Бројне такмичаре, који ће се надметати за што бољи пласман и освајање престижног Купа Србије, и љубитеље „краљице спортова“ поздравио је градоначелник града Краљева др Предраг Терзић.

Како је подсетио, када је започета реконструкција Атлетског стадиона многи су се питали да ли је то оправдана инвестиција, као и ко ће и када да се такмичи на овом реновираном стадиону.

„Разуверили смо их већ прошле године када смо овде организовали државна првенства у атлетици, а град Краљево је био и домаћин Балканског атлетског шампионата за сениоре, што је сигурно највећи спортски догађај у историји Краљева“, подсетио је Терзић, па додао:

„Ове године, захваљујући председнику Српског атлетског савеза, помоћник за спорт Милош Симовић и ја потписали смо уговор о организацији различитих атлетских такмичења у Краљеву, тако да ћемо десет субота и недеља, дакле током читавог лета, имати такмичења на Атлетском стадиону поред Ибра.“

Према његовим речима, након финала Купа за сениоре, који је привукао  велики број најбољих српских атлетичара у наш град, већ од наредног викенда настављају се атлетска такмичења.

„Краљево је постало база српске атлетике. Верујем да ће деца, која тренирају у краљевачким атлетским клубовима, овде моћи да виде наше најбоље такмичаре и да виде како то трче, скачу са мотком, бацају копље и кладиво они који су најбољи у Србији, и тако ће стећи праве узоре“, казао је градоначелник.

„Пуно ми је срце када видим овако лепо уређен спортски објекат са оволико посетилаца и такмичара. Ја сам дете које је поникло на овом стадиону и поносан сам што данас живим свој сан. Циљ нам је да и за све остале спортове, не само за атлетику, достигнемо тај ниво да можемо да организујемо оваква такмичења и пружимо нашим суграђанима прилику да гледају најбоље спортисте у свом граду“, казао је помоћник градоначелника града Краљева за спорт Милош Симовић.

Директор Српског атлетског савеза Слободан Бранковић истакао је да је краљевачки Атлетски стадион, након реконструкције, заживео. Он је захвалио Граду и Спортском савезу на огромној подршци, помоћи и разумевању, при организацији овог значајног спортског догађаја.

„Одлука коју смо донели, да сва највећа такмичења и националне шампионате одржимо у Краљеву, нешто је што би требало краљевачку атлетику да забетонира на високом нивоу као један од спортова који је учинио нешто што ниједан спорт није ни близу“, поручио је Бранковић, додавши да сада први пут љубитељи атлетике имају прилику и путем малих екрана да, у директном преносу, прате Куп.

Ово веома значајно такмичење је једно од укупно 14, колико ће током ове сезоне бити одржано у Граду Краљеву, на Атлетском стадиону крај Ибра.

Print Friendly, PDF & Email