Српску Нову годину – 2024, Краљевчани су, уз разноврстан програм за свачији укус, у организацији Туристичке организације Краљева, дочекали на Тргу српских ратника.

Дочек је почео богатим двочасовним програмом за децу „Новогодишња бајка“, који је привукао пажњу не само малишана, већ и старијих. Од 19.00 до 21.00 час, у „Новогодишњој чаролији за најмлађе“, представили су се мађионичар илузиониста, мраз и мразица на штулама, џинови на штулама, велики плишани меда, девојке са светлећим крилима, био је ту и лед – светлећи диско робот, џамбо балони, организоване су игре без граница, као и хладна и топла пиротехника …

На бини на централном градском тргу, на дочеку Нове године по јулијанском календару, Краљевчане је забављала Нада Топчагић, праћена оркестром Милана Лукића. Својим вечним хитовима Краљевчане је загрејала наша позната естрадна звезда, некада један од најтраженијих женских извођача народне музике, која је на нашој музичкој сцени од 1975. године, када је издала први хит сингл, након кога је уследило и петнаестак албума, уз учешћа на бројним фестивалима, као и наступи у неким домаћим филмовима.

За добру забаву у новогодишњој ноћи, након Наде Топчагић, био је задужен краљевачки „Акапулко бенд“, добро познат не само суграђанима, препознатљивог имиџа и запажене улоге на домаћој музичкој сцени на којој је дуже од две деценије.

У поноћ, у српску Нову годину, Краљевчане су увели трубачи – краљевачки ватрогасни Оркестар „27. септембар“, који се са својим суграђанима дружи већ девет деценија.

За оне који су се одлучили да српску Нову годину дочекају под отвореним небом „код Милутина“, захваљујући групи краљевачких привредника, припремано је кувано вино и грејана ракија, а печен је и во на ражњу – њихов поклон суграђанима.

ФОТО: Туристичка организација Краљева

Print Friendly, PDF & Email