Васпитачица Ана Милићевић и малишани припремне предшколске групе Драгосињци, при Предшколској установи „Олга Јовичић Рита“ Краљево, посетили су градоначелника Краљева др Предрага Терзића у његовом кабинету како би разговарали о томе шта све ради први човек Града и које су му обавезе.
Пројекат „Упознавање занимања људи“ настао је на идеју малишана и њихових родитеља. Деца од малена опонашају одрасле, посебно своје родитеље, те се тако и родила идеја да се од раног узраста упознају са различитим занимањима, појаснила је васпитачица.
Виктор Матовић, Срна Костић, Стефан Бањац, Лука Пупавац и Јаков Обрадовић, као и његова млађа сестра Дарија, након што су им родитељи представили своја занимања, посетили су Ватрогасну јединицу Краљево, ЈЕП „Топлана“, краљевачку Железничку станицу и присуствовали су проби Ватрогасног оркестра „27. септембар“. После посете Градској управи и упознавања са занимањима градоначелника, његовог заменика и помоћника, предшколска група планира да посети и друге градске установе културе и јавна предузећа.
Према речима Ане Милићевић, деца реагују одлично и јако им је интересантан пројекат, а посете им много значе јер имају прилику да изађу из школских просторија, да буду у непосредном контакту са новим људима, виде како изгледа радно окружење. Након сваке посете они глуме занимања за која су сазнали, опонашају људе које су упознали, заједно са васпитачицом праве просторне целине везано за занимања и људе са којима су се сусрели, што им је врло интересантно.
Како је истакла, њихова припремна предшколска група ради бројне пројекте, у које су родитељи маскимално укључени и учествују у свим активностима заједно са децом, коју то додатно мотивише.
Наши мали суграђани су са градоначелником Краљева разговарали и о томе какав је њихов вртић, чиме се они баве током боравка у школици, шта желе да буду кад порасту, колико је битно да се образују, али и да поштују свако занимање. Они су му на поклон донели своје цртеже и позвали га да их посети у школици у Драгосињцима, а градоначелник је њих даривао шољама са познатим симболом Града – краљевачким Милутином.
Print Friendly, PDF & Email