У оквиру државног пројекта изградње станова за припаднике снага безбедности, министар унутрашњих послова Братислав Гашић је, на церемонији свечане доделе кључева новоизграђених станова у краљевачком насељу Воћареве ливаде, кључеве уручио припадницима Министарства унутрашњих послова, Министарства одбране/Војске Србије, Министарства правде – Управе за извршење кривичних санкција, Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања – припадницима борачке и инвалидске заштите.

Како је том приликом истакао министар, решено стамбено питање је једна од основних људских потреба.

„Ово је један од најважнијих дана у животу сваког од вас. Због тога сам данас поносан и срећан јер осећам вашу радост и спокој, јер ћете коначно ваш и живот ваших породица наставити безбрижно у сопственом дому. Поносан сам и зато јер могу да станем испред вас и пред очи јавности и кажем да држава Србија испуњава дата обећања, да брине о вама који чувате њену сигурност, мир и безбедност свих грађана“, рекао је министар Гашић истакавши да су и зграде у Краљеву, као и оне на осталим локацијама које су већ усељене и које се граде, никле захваљујући председнику Александру Вучићу и Влади Републике Србије, који су и покренули овај пројекат изградње станова за припаднике снага безбедности по повољним условима.

„Овим пројектом нити почиње нити се завршава одговорна политика државног врха усмерена ка подизању угледа, економског статуса и достојанства и стварања бољих услова за живот и рад свих вас, који сте челични бедем који гарантује очување мира, стабилности и безбедности наше државе“, рекао је министар обраћајући се припадницима служби безбедности којима је уручио кључеве у Краљеву.

„Србија је земља вођена одговорном политиком социјалне правде, мира и економског развоја, земља која крупним корацима иде ка напред, ка просперитетној будућности о којој су генерације сањале. Доказали смо да можемо да се ослонимо на своју државу Србију, да јој верујемо. Јер државу чине пре свега људи, а онда и њене институције. Сви ви посвећени сте позиву који сте одабрали. Србија зна да може да се ослони на вас. Ви сте ти који је чине снажнијом, јачом, непобедивом пред свим безбедносним изазовима савременог света. На овај начин држава жели да искаже дубоко поштовање, захвалност за сваки напор, непроспавану ноћ, неизвесност, па и ризик по сопствени живот у снажној борби против свих видова криминала“, поручио је Братислав Гашић, министар унутрашњих послова, уз честитке и жеље новим станарима да проведу пуно лепих и радосних тренутака у својим новим становима, да у њима, заједно са својим најмилијима, планирају и граде спокојну, лепшу и сигурну будућност.

„Захваљујући политици нашег председника Александра Вучића, у Краљеву је изграђено укупно 947 станова за припаднике Војске Србије, Министарства унутрашњих послова, Министарства правде, Судске страже, људе који раде у Окружном затвору, припаднике Безбедносно-информативне агенције, али и ратне војне инвалиде, породице палих бораца и пензионерe – раније припаднике снага безбедности, који до сада нису имали решено стамбено питање“, истакао је градоначелник Kраљева др Предраг Терзић, додајући да „сви ти људи који штите нашу државу, који брину о безбедности сваког детета, сваког човека, жене, пензионера у нашој земљи, имају могућност да, за само 400 евра по квадратном метру, купе станове у насељу Рибница, на само десет минута хода од центра Краљева“.

Градоначелник Краљева је нагласио да је, захваљујући председнику и Влади Републике Србије, у непосредном комшилуку, на 500 метара од места на коме су данас уручени кључеви, изграђена нова зграда Основне школе „Свети Сава“, вредности 450 милиона динара, као и да је у насељу Рибница реконструисана и амбуланта, а ускоро ће почети и градња новог вртића за 270 деце.

„То је доказ да Влада, председник, брину о нашој деци, о људима који штите наш уставни поредак и воде рачуна о безбедности државе. Сигуран сам да ћемо и у будућности у томе сви заједно истрајати“, истакао је градоначелник Kраљева др Предраг Терзић.

Print Friendly, PDF & Email