Град Краљево ће, 22. и 23. јула ове године, угостити најбоље балканске сениоре и сениорке који ће се, на Атлетском стадиону покрај Ибра, надметати за што боље међусобне, али и личне резултате у својим категоријама на највећем међународном такмичењу одржаном у нашем граду. Одржавање Балканског атлетског првенства за сениоре и сениорке у Краљеву најавио је, приликом састанка са градоначелником Краљева др Предрагом Терзићем и његовим помоћником за спорт Милошем Симовићем, Слободан Бранковић, председник Балканске атлетске федерације.

Градоначелник је истакао да, када је започета реконструкција Атлетског стадиона покрај Ибра, намера је била да се омогући младим, али и нешто старијим атлетичарима, да тренирају у реконструисаном објекту, на новој стази.

„Да омогућимо другим спортистима да ту обављају кондиционе припреме, као и рекреативцима да користе атлетски стадион за трчање или шетњу. Имали смо и намеру да велика и значајна, државна, балканска и европска првенства организујемо у нашем граду“, казао је Терзић и истакао да је, након отварања стадиона у Краљеву, организовано Државно првенство за сениоре, Балкански шампионат за млађе јуниоре и јуниорке, а Град Краљево ће, након Купа државе, бити домаћин и Балканског првенства за сениоре и сениорке.

„С обзиром на то да Балканску атлетску федерацију чине чак 22 државе чланице, ово ће бити један од највећих спортских догађаја у нашем граду. У Краљево ће доћи чак 700 такмичара, велики број тренера, судија и других техничких лица. Захваљујући председнику Балканске атлетске федерације Слободану Бранковићу који је, слободно могу рећи, пријатељ нашег града, човек који је од првог дана био са нама у реконструкцији овог стадиона и помагао нам да организујемо шампионате, овај шампионат неће доћи ни у један други град у Србији, неће његов домаћин бити ни Београд ни Ниш ни Нови Сад, већ – Краљево“, поручио је градоначелник Краљева и додао да ће Балканска атлетска федерација уложити чак девет милиона динара у организацију овог такмичења, али ће и сви хотели и ресторани у нашем граду бити пуни. Како је рекао, спортисти, тренери, судије, али и навијачи, доћи ће у наш град, овде ће бити смештени, тако да ће и наши хотелијери, угоститељи, ресторани, кафићи, имати прилику да додатно зараде.

Помоћник градоначелника за спорт Милош Симовић је захвалио Балканској атлетској асоцијацији и Српском атлетском савезу на указаном поверењу да баш Град Краљево, кроз Спортски савез Краљева и Атлетски клуб Краљево, организује један од највећих догађаја у историји Краљева.

„Овај догађај нема само спортски значај, већ и туристички, будући да ће тих дана Краљевом дефиловати више од 1.000 људи из двадесет држава. Имаћемо прилику да их све угостимо и прикажемо све што Краљево нуди и као град и као спортски центар у овом делу Србије. Сигуран сам да ћемо овај изазов одрадити како треба, да ће такмичење проћи, и у организационом и техничком смислу, у најбољем могућем реду. Очекујем да неко од краљевачких атлетичара буде учесник, што је додатни допринос нашем спорту. Верујем да ћемо се показати као добар домаћин и овог пута“, поручио је Симовић.

Председник Балканске атлетске асоцијације Слободан Бранковић захвалио је Граду Краљеву на досадашњој сарадњи и краљевачке медије замолио да промовишу догађај. Како је истакао, гости Краљева ће бити најбољи атлетичари Балкана, половине Европе, заједно са нашим најбољим атлетичарима. Он је позвао младе да дођу да уживају у прелепом амбијенту какав нуди реконструисани краљевачки стадион.

„Био сам укључен у целу причу и енергија коју градоначелник и његов помоћник имају, определила ме је да ове године домаћин Балканског шампионата, највећег такмичења Балкана, и прве моје године као председника те организације, буде у Србији и у граду Краљеву. Сигуран сам да ћемо у наредним годинама имати овде још више догађаја“, казао је Бранковић истичући значај будућег ауто-пута, као и аеродрома Морава, који ће већ сада неке екипе користити за долазак у наш град. Најавио је да ће гости Краљева бити сви председници и генерални секретари Атлетске федерације Балкана.

„Гост ће бити и председник Европске атлетике, бивши председник Балканске, који је већ био гост овде на Балкану. И спортски и административно имамо овде све оне који одлучују о атлетици на Балкану. Верујем да ће нас послужити и време и да ће Краљевчани и сви љубитељи атлетке из Србије који за викенд буду дошли овде уживати у прелепој атмосфери, амбијету који ћемо створити заједнички са Атлетским клубом и Градом Краљевом и Српским атлетским савезом, који је један од главних покровитеља и главних техничких организатора“, поручио је Бранковић.

Print Friendly, PDF & Email