Традиција се наставља – први дани јануара резервисани су за посету представника Града Краљева Породилишту Опште болнице „Студеница“ и даривању „новогодишњих“ принова са територије нашег града – прве три бебе које су наш град богатијим учиниле с почетка године.

Захваљујући запосленима у Породилишту, дарови Града – букети цвећа као знак пажње за маме и поклон-честитке на по 15.000 динара за куповину потрепштина за бебе у објектима Апотекарске установе Краљево на територији Града Краљева и општина Врњачка Бања и Рашка, које родитељи могу искористити до краја фебруара ове године, и овог јануара, стигли су до три најмлађе Краљевчанке и њихових мама.

Десет минута након поноћи првог јануарског дана, прва краљевачка беба – девојчица, унела је радост у Породилиште и обрадовала своју породицу – рођена као четврто дете, након три сина. Другог дана јануара, из краљевачког Породилишта, радосне вести су стигле за породицу још једне девојчице. Током посете представника Града и уручивања поклона, трећег дана нове године, још једна мала Краљевчанка придружила се својим другарицама.

„Надам се да ће се у овој години родити више беба него претходне и да ће Краљево постати богатије за више дечака и девојчица“, поручио је председник Привременог органа града Краљева др Предраг Терзић честитајући родитељима који су добили најлепше новогодишње поклоне и пожелевши маленама срећно и безбрижно одрастање у нашем граду. Како је истакао, Град Краљево се и до сада, а наставиће и даље да се бори против беле куге и помаже породицама које имају потомство, као и онима које настоје да се остваре као родитељи.

Као и ранијих година, Црвени крст Краљево се прикључио акцији Града и даривању беба које су се родиле на почетку нове године – поклон-пакетима са свим оним што је неопходно када беба дође на свет, истакла је Снежана Апостоловић. У име организације, она је честитала срећним роитељима, а деци пожелела безбрижно детињство, поручивши да је краљевачки Црвени крст увек ту да помогне.

Директор Опште болнице „Студеница“ Зоран Мрвић је породицама новорођених беба пожелео срећу и здравље у Новој години, а за идућу годину још више беба. Према његовим речима, у току прошле године у Породилишту Опште болнице „Студеница“ била су 1.204 порођаја, а из нашег града породило се 1.140 жена.  Укупно је  рођено 1.220 беба, а био је и један смртни случај, што је, према Мрвићевим речима, минимални проценат, испод европског нивоа.

За прва три дана 2024. године, у краљевачком Породилишту рођен је и један дечак, који је нови становник Општине Врњачка Бања.

Print Friendly, PDF & Email