– јединствено искуство куповине сада доступно и Краљевчанима

Позната немачка компанија Лидл, која представља водећи прехрамбени трговински ланац у Немачкој и Европи, отворила је прву продавницу у Краљеву, а јубиларну 70. у Србији.

Председник Привременог органа града Краљева др Предраг Терзић изјавио је да су Краљевчани, поред великог броја маркета који постоје у читавој Србији, па и у нашем граду, као и поред краљевачких трговинских ланаца, са великим нестрпљењем ишчекивали отварање овог хипермаркета.

„Велики број људи, а поготово наших домаћица, питали су се када ће у Краљеву бити отворен Лидл. Када су купили земљиште, и када смо најавили отварење Лидла, нестрпљење је постало још веће. Данас, 7. децембра, отворили смо овај објекат који ће, сигуран сам, знатно проширити избор домаћих купаца, па сада у Краљеву имамо готово све продавнице које постоје и у другим градовима у Србији“, казао је Терзић.

Према његовим речима, сада ће наши суграђани имати још већи избор  асортимана, па поред продавница у свом крају, имају могућност куповине и у Лидлу чија роба се не може наћи у другим маркетима у нашем граду.

„,Мени је од особитог значаја то што у Лидлу имате велики број немачких производа, који су јако квалитетни, али постоји и много производа из Србије који се продају у њиховим продавницама у Београду, Нишу, Крагујевцу, Крушевцу, Краљеву, а због свог квалитета продају се и у Лидл продавницама у другим земљама. Циљ свих произвођача хране у Србији треба да буде да својим квалитетом задовоље услове Лидла како би своје производе продавали у њиховим продавницама у нашој земљи, али и како би имали прилику да српске производе извозе у Лидл продавнице у иностранству“, нагласио је председник Пирвременог органа Града.

Према речима руководиоца Kорпоративних комуникација компаније Лидл Србија Јасмине Шрндић, отварањем пословнице у Краљеву, сада на територији Републике Србије послује 70 Лидл продајних објеката у 40 градова.

„Лидл потрошачима, како генерално у Србији, тако и у Краљеву, нуди један одабран асортиман и производе са најбољим односом цене и квалитета. Нашим потрошачима желимо да пружимо једноставну и брзу куповину кроз широке рафове и брзе касе како сама куповина не би трајала дуго. У асортиману од 2.800 производа, више од 600 је од домаћих добављача из Србије“, појаснила је Шрндић.

Компанија Лидл, као део немачке Шварц групе, прве продавнице у Републици Србији отворила је у октобру 2018. године са циљем да потрошачима  понуде јединствено искуство куповине и најбољи однос цене и квалитета, по чему су препознати свуда у свету. Србија је једна од 32 земље широм света у којима Лидл послује са око 12.200 продавница, као и више од 220 логистичких центара и складишта.

Први савремени дисконт у Србији запошљава 3.300 радника, а у Краљеву Лидл тим чини око 30 запослених који ће, према најави, имати приватно здравствено осигурање под једнаким условима за све, што је један од посебних погодности које имају за запослене. Краљевачки Лидл, у Карађорђевој улици број 153, наредних неколико седмица ће имати и специјалне попусте само у нашем граду.

Print Friendly, PDF & Email