Др Предраг Терзић, трећи пут заредом, изабран је за градоначелника града Краљева. На другој седници Скупштине града Краљева у новом сазиву, одржаној 29. јануара 2024. године, одборничком већином, изгласано је да ће, наредне четири године, функцију градоначелника града Краљева обављати „стари“ градоначелник. Након избора 2016, а потом и 2020. године, на највишу функцију извршне власти, Терзић, који је био и једини кандидат за градоначелника, изабран је и трећи узастопни пут – први пут у историји нашег града.

Функцију заменика градоначелника града Краљева ће, на предлог Предрага Терзића, а на основу гласова одборника краљевачке Скупштине, обављати Кристина Марковић, досадашњи помоћник градоначелника, а Градско веће града Краљева ће, поред досадашњих чланова Зорана Бојанића, Владимира Баралића, Иване Базић, Игора Цветковића, Милоша Угреновића и Миломира Шљивића, чинити и новоизабрани Радомир Корићанац, Никола Ђукић, Сретен Јовановић, Дејан Никић и Милан Стевановић.

На претходној, конститутивној седници Скупштине града Краљева, одржаној 23. јануара, за председника Скупштине града Kраљева изабран је досадашњи председник Скупштине Ненад Марковић, за његовог заменика Марија Јевђић, за секретара Скупштине Драгана Петковић, а заменик секретара Скупштине је Милош Дукић.

Print Friendly, PDF & Email