Златнa кошаркашка екипа краљевачке Гимназије – Огњен Матовић, Вукашин Мушикић, Вук Јевтић, Војин Гојковић, Вук Димитријевић, Војин Шоботовић, Огњен Васић, Филип Вучковић, Огњен Kаличанин, Страхиња Kостић, након освојеног првог места на 12. Олимпијским спортским играма ученика Републике Србије одржаним у Новом Саду, представљаће Србију на Ђачкој олимпијади у Kини.
Ученици краљевачких основних и средњих школа са овог такмичења вратили су се и са још пет појединачних медаља.
У категорији V-VI разред, Марко Брковић, ученик ОШ „Димитрије Туцовић“, освојио је златну медаљу у скок у даљ, Ненад Којовић, из ОШ „Драган Ђоковић Уча“, сребрну медаљу на 300 метара, ученица четвртог разреда ОШ „IV краљевачки батаљон“ Магдалина Марковић освојила је бронзану медаљу у бацању вортекса, у категорији средњих школа, Јана Савић, из Економско-трговинске школе бронзану медаљу на 400 метара, док је Благоје Корићанин, из Медицинске школе, освојио бронзану медаљу у скоку у даљ.
Освајаче медаља на 12. Олимпијским спортским играма ученика Републике Србије, примио је градоначелник града Краљева др Предраг Терзић, са помоћником за спорт Милошем Симовићем, председником Спортског савеза Краљева Александром Даишевићем и руководиоцем Школске управе Краљево Бојаном Маринковић.
Градоначелник је истако врхунске резултате краљевачких основаца и средњошколаца на овом републичком такмичењу.
„Ово је велики резултат наших ученика основних и средњих школа, њихових тренера, професора и директора, али и велики успех читавог краљевачког спорта. Сигуран сам да ће ђаци краљевачке Гимназије остварити одличан резултат на Ђачким олимпијским играма које се одржавају у Kини и да ће наставити да проносе славу нашег града. Желим да захвалим њиховим професорима, који су, поред редовних активности, потпуно бесплатно тренирали ове момке и девојке, заједно са њима преживљавали сваки неуспех и радовали се сваком успеху, а на крају су донели медаље. Тога не би било да није било подршке њихових директора, руководиоца Школске управе и свих људи у нашем граду који се труде да помогну развој краљевачког спорта. Уверен сам да нас са овим младим људима, са овим тренерима, очекују бољи дани и да ће кошарка у Краљеву напредовати и бити добра као некада, да ћемо бележити резултате“, рекао је градоначелник нагласивши да су ови успешни млади спортисти и веома добри ученици и да ће већина њих уписати и факултете.
Директорка краљевачке Гимназије Радмила Мурганић је истакла да јој је велика част и привилегија што је на челу установе која ове године има најбоље кошаркаше.
„Захвалила бих Граду, руководиоцу Школске управе, Спортском савезу, професорима и, највише, деци и родитељима. Без њих ови резултати не би били овакви. У неком наредном периоду верујем и сигурна сам да ће они бити још бољи, да ће још преданије радити, вредније и марљивије учити и давати добар пример и својим вршњацима и одраслима“, поручила је директорка.
У име саиграча, екипе која ће се за још један успех надметати на Олимпијади у Кини, говорио је Војин Шоботовић.
„Желео бих у име екипе да захвалим свима који су пружили подршку и омогућили нам да дођемо овде и знамо да иза нас има ко стоји и да ће нас подржати у овом путу у Кину. Ми ћемо дати све од себе да се вратимо са успехом и, надамо се, медаљом, и то златном“, рекао је златни гимназијалац.
Јана Савић, ученица Економско-трговинске школе, која тренира атлетику у Атлетском клубу Краљево већ осам година, захвалила је свима који су јој помогли да се припреми и оде на такмичење са кога се вратила са медаљом.
„Овог викенда у Kраљеву ће бити за мене најбитније такмичење – Првенство Србије за млађе јуниоре. Позивам све да дођу да нас подрже“, поручила је Јана.
Наставнику и тренеру, што су му помогли да дође до републичког такмичења, захвалио је и Ненад Kојић, који је, освајањем другог места на републичком такмичењу, постигао „историјски успех“ за своју школу „Драган Ђоковић Уча“.
Print Friendly, PDF & Email