Промоција Пензионерске картице и електронскa пријава корисника, у оквиру Програма активности Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање, одржана је на Тргу српских ратника у Краљеву.

Градоначелник града Краљева др Предраг Терзић обишао је штандове на централном градском тргу заједно са директором Републичког фонда пензијског и инвалидског осигурања Рељом Огњеновићем, директорком краљевачке Филијале Биљаном Барловац, начелником Рашког управног округа Небојшом Симовићем, председником Регионалне привредне коморе Краљево Звонком Туфегџићем, председником општине Врњачка Бања Бобаном Ђуровићем, представницима удружења пензионера из Краљева, Врњачке Бање и Рашке.

Заинтересовани пензионери имали су прилику да на пет инфопултова Фонда ПИО, уз помоћ запослених у краљевачкој Филијали Фонда, ураде онлајн пријаве и добију информације о погодностима и начину коришћења картице.

Према речима градоначелника Краљева др Предрага Терзића, потписивањем споразума о сарадњи са друштвено одговорним фирмама у нашем граду, Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање и Филијала Фонда у Kраљеву, заједно са краљевачки привредницима, омогућили су пензионерима у нашем граду да, добијањем картица, добију и попусте на различите врсте роба и услуга.

„Захваљујући председнику Републике Србије Александру Вучићу, пензије расту, из месеца у месец, из године у годину наши пензионери имају све веће пензије. Иницијатива председника Вучића о издавању пензионерских картица ће умногоме значити свим пензионерима на територији читаве Републике Србије“, истакао је др Предраг Терзић, градоначелник Краљева, и додао:

„Верујем да ћемо, заједно са Републичким фондом за пензијско и инвалидско осигурање и са Привредном комором Рашког и Моравичког округа, окупити још више привредника који ће се прикључити овој веома доброј акцији.“

Директорка Филијале Краљево je истакла да је број пензионера који су дошли на Трг доказ колико су заиста заинтересовани за пензионерске картице, а ту је и велика подршка друштвено одговорних компанија, које, како је навела, све време предлажу на шта би могли да дају попуст и погодност за коришћење пензионерских картица.

„На овај начин ће умногоме друштвени стандард пензионера бити побољшан, на обострано задовољство. Захваљујем директору Републичког ПИО фонда, челницима града Kраљева, Врњачке Бање и Рашке, а без удружења пензионера и њихових представника ничега не би било јер су они прави пут да се пензионери информишу о погодностима које им се нуде“, рекла је Биљана Барловац, директор краљевачке Филијале Фонда ПИО.

Како је најавио директор Републичког Фонда за пензијско и инвалидско осигурање Реља Огњеновић, настојаће да обиђу што више градова, да обиђу све филијале и испоставе Фонда ПИО, како би пензионере упутили у бенефите Пензионерске картице.

„У Kраљеву је велика подршка овoj картици, што значи да је држава направила прави потез идејом самом и иницијативом председника Републике Србије Александра Вучића да Пензионерска картица заживи. У наредном периоду желимо да активирамо што више привредника. Велико је задовољство што је чак 11 озбиљних привредника у Kраљеву подржало акцију, а имамо најаву да ће и други привредници следити њихов пример и помоћи нашим пензионерима“, рекао је Огњеновић истакавши да је ово директна помоћ пензионерима, који ће то осетити у свом новчанику, у својој кући, што говори о односу државе према пензионерима.

„Хвала пуно градоначелнику Kраљева и свим руководиоцима који су се одазвали и подржали ову акцију која ће у наредном периоду изаћи са низом погодности које картица нуди у самом граду Краљеву, али и на републичком нивоу“, казао је директор Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање.

Сви заинтересовани пензионери могу да се пријаве за пензионерске картице електронски – на сајту Фонда ПИО или у Филијали, за шта им је потребна само лична карта. ПИО фонд ће кориснике, телефоном или мејлом, у зависности за шта су се одлучили приликом пријаве, обавестити када картице буду спремне за преузимање – на шалтерима ПИО фонда. Пензионерске картице моћи ће да се користе од 1. октобра, а на њих, осим корисника пензије, имаће право и корисници новчане накнаде за помоћ и негу другог лица, новчане накнаде за телесно оштећење, привремене накнаде по основу друге и треће категорије инвалидности односно преостале радне способности, корисници привремене накнаде за време незапослености који нису преведени у инвалидску пензију, као и деца са инвалидитетом.

Картица служи за доказивање статуса пензионера у било којој ситуацији – неће бити потребан чек од пензије, извод из банке или решење о оствареном праву, а служи и за остваривање одређених погодности. Kоришћењем Пензионерске картице приликом плаћања роба и услуга, корисници ће добијати бодове. За утрошених 500 динара кориснику Пензионерске картице ће Фонд додељивати један бод, а током месеца може остварити бодова највише до висине износа просечне пензије у Србији. На основу прикупљених бодова, корисник Пензионерске картице ће моћи да оствари одређене погодности, као што су попуст, поклон или нешто друго, код даваоца погодности.

Републички фонд за ПИО склапа споразуме са правним лицима у јавном и приватном сектору који одређују које су погодности које нуде корисницима, а Фонд ће имати базу података оних друштвено одговорних компанија и установа које дају погодности корисницима, као и списак погодности.

Print Friendly, PDF & Email