Градоначелник града Краљева др Предраг Терзић упутио је писмо подршке бившем интегрисаном припаднику косовске полиције Дејану Пантићу, његовој породици, али и Србима на Kосову и Метохији који протестују због противправног хапшења господина Пантића.

Са великом забринутошћу примили смо вест о хапшењу бившег полицајца Дејана Пантића на Јарињу, коме је одређен притвор до 30 дана, а одлука судије из Приштине стигла је без образложења.

Његова породица данима не добија никакве информације о његовом здравственом стању, што као грађанин Србије, и као градоначелник једног града у Србији који је примио велики број интерно расељених лица са територије Косова и Метохије, најстроже осуђујем јер је свака врста угрожавања људских права и основних слобода, која су Уставом зајемчена сваком грађанину наше земље, недопустива.

У име грађана Краљева, представника локалне самоуправе, својих сарадника, и у своје име, желим да упутим подршку Пантићевој породици и нашим суграђанима који већ пет дана и ноћи, упркос тешким временским условима, проводе на барикадама у знак протеста због овог срамног чина.

Сматрам да је мирно решавање сваког спора увек најбоља опција, а Србија, на челу са њеним председником Александром Вучићем, увек је чинила све да допринесе миру, стабилности и безбедности својих грађана. Људска солидарност, разумевање и подршка у овим тешким времена највећа су снага нашег народа и глас који се најјаче чује.

Print Friendly, PDF & Email