Најбољи територијални спортски савез у Србији је Спортски савез града Kраљева – „Мајском наградом“ за 2024. годину потврдио је Спортски савез Србије. Задатак да прогласе најбоље за награду која се може добити само једном у каријери имали су председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек, генерални секретар Горан Маринковић и Управни одбор, а ово престижно признање, највеће које је икада добила нека спортска организација из града Краљева, председнику краљевачког Спортског савеза Александру Даишевићу и генералном секретару Јасмини Мирковић, уручио је Горан Маринковић.

Додели „Мајске награде“ за 2024. годину, у дому Народне скупштине у Београду, на редовној седници Спортског савеза Србије, присуствовао је и министар спорта у Влади Републике Србије Зоран Гајић, док се у име награђених обратио Божидар Маљковић, актуелни председник Српског олимпијског комитета и добитник награде за животно дело.

Спортски савез Србије додељује ову престижну награду у десет категорија – територијалном спортском савезу – покрајинском, општинском и градском, надлежном националном спортском савезу, спортској организацији, као и појединцима, и то за животно дело, најбољем спортисти у олимпијском односно неолимпијском спорту, најбољем спортисти са инвалидитетом, спортском стручњаку, функционеру и спортском новинару.

Градоначелник града Краљева др Предраг Терзић је честитао Спортском савезу Краљева на томе што је најуспешнији спортски савез у читавој земљи, као и свима који су допринели оваквом успеху крунисаном престижним признањем.

„То је велика мотивација за њихов даљи рад и признање за све оно што су до сада урадили, сви заједно – играчи, тренери, спортски функционери у граду Краљеву, али и функционери Града, и на томе свима – хвала! Али хвала и онима који су критиковали спорт у граду Краљеву, наше спортске клубове, Спортски савез, јер су нам на тај начин дали снагу да радимо још више, још боље и да успемо да остваримо успех који је донео ово значајно признање“, рекао је градоначелник Терзић изразивши уверење да овакав овогодишњи успех неминовно води ка новим и још већим наредних година.

Помоћник градоначелника града Краљева за спорт Милош Симовић, некадашњи спортиста и претходни председник Спортског савеза Краљева, такође истиче да ова велика награда Спортског савеза Србије обавезује да све спортске организације у нашем граду раде још боље, још више и на још бољи начин представљају град Краљево и промовишу спорт.

Према речима председника Спортског савеза Краљева Александра Даишевића, број манифестација које Савез организује, начин како ради, како приступа обавезама, обиласци бројних сеоских школа, спортских терена, клубова… – утицали су на то да овако значајна награда припадне управо краљевачком Савезу. Даишевић истиче и да је однос са локалном самоуправом на високом нивоу, буџет Спортског савеза сада омогућава квалитетан рад, а сем подршке Града Краљева, и подршка Спортског савеза Србије и Министарства спорта је велика будући да су у Спортском савезу Краљева препознали правог партнера за развој спорта на овом подручју.

„Ако желите да развијате спорт, да спортски будете у врху, а ми желимо, морате да се жртвујете, да нађете времена, енергије, знања да то урадите“, поручује Александар Даишевић, председник Спортског савеза Краљева.

Print Friendly, PDF & Email