На Атлетском стадиону под обалом, у оквиру манифестације „Треће спортско доба“, наши најстарији суграђани са гостима из околних локалних самоуправа, одмерили су снаге у штафети у брзом ходању 4х80 метара, шуту у кошарци и фудбалу, у шаху и пикаду. Прошле године пилот пројекат, ове године већ манифестација за коју ће, како кажу организатори, настојати да постане традиционална, окупила је шездесетак учесника, пензионера из Краљева, Врњачке Бање и Новог Пазара – више од 20 мешовитих екипа одмерило је снаге у спортским дисциплинама прилагођеним њиховим годинама.

Спортски савез Краљева и Удружење пензионера Kраљева, са Републичким фондом пензијског и инвалидског осигурања – Филијала у Краљеву и под покровитељством Града Краљева, заслужни су за ово окупљање и дружење и пензионера.

„Желимо да покажемо да спортом треба да се баве сви – од деце до људи који су одавно у пензији и имају више од шездесет, седамдесет, чак 80 година. Није важно ко ће победити, већ да се сви пензионери који учествују друже, размене искуства и да ово такмичење постане традиционално“, рекао је градоначелник града Кrаљева др Предраг Терзић истичући: „Спорт треба да буде доступан свима – од најмлађих, петлића, кадета, јуниора, професионалних такмичара, рекреативаца, до оних који су у трећем добу.“

Како истиче помоћник градоначелника за спорт Милош Симовић, Спортски савез Краљева се труди да укључи све старосне групе наших суграђана у спорт и спортске активности које организује.

„Како су наишли на леп одзив и сарадњу са нашим најстаријим суграђанима, у Савезу су дошли на идеју да организују овакву манифестацију. Новац је добијен кроз годишњи план и програм рада Савеза, у који је ова манифестација уврштена“, казао је Симовић.

Учесници су, како су истакли, веома задовољни организацијом, радују се оваквим скуповима, сматрају да су им веома корисни.

„Ево и нас из трећег доба на спортским теренима на најлепшем атлетском стадиону у Србији, који је понос спортске инфраструктуре Kраљева и целе Србије. Ми из Атлетског клуба Kраљево се придружујемо – некадашњи атлетичари, данас ветерани, функционери у клубу, да увеличамо овај спортски сусрет. Сви су расположени, важно је да се дружимо и да се пензионери одазивају акцијама које спроводе спортске организације са подручја Краљева“, поручио је наш суграђанин Милан Матијевић, осамдесетдеветогодишњак који и даље активно учествује на атлетским надметањима у нашој земљи и у иностранству.

Print Friendly, PDF & Email