На сто двадесетој, ванредној, седници Градског већа града Краљева, којом је председавао градоначелник др Предраг Терзић, већници су разматрали седамнаест  тачака предложеног дневног реда.

Краљевачки већници позитивно су се изјаснили на четранаест закључака којима се утврђују предлози решења о давању сагласности на годишње програме рада за 2023. годину за јавне установе чији је оснивач Град, и то за: Народни музеј Краљево, Историјски архив Краљева, Народну библиотеку „Стефан Првовенчани“, Краљевачко позориште, Културни центар „Рибница“, Дом културе „Студеница“ из Ушћа, Завод за заштиту споменика културе, Спортски центар „Ибар“, Туристичку организацију Краљева, Центар локалних услуга, Центар за социјални рад, Апотекарску установу Краљево, Предшколску установу „Олга Јовичић-Рита” и Дечје одмаралиште „Гоч“.

О наведеним предлозима одлуку ће донети одборници на наредној  Скупштини града Краљева.

Градско веће донело је Решење о образовању Радног тела за избор идејног решења спомен обележја Предрагу Живковићу Тозовцу и Новици Неговановићу.

Донета је Одлука којом је опредељен укупан проценат суфинансирања за буџетску 2023. годину и проценат суфинансирања у односу на врсту радова инвестиционог пројекта за буџетску 2023. годину.

Чланови Већа донели су Решење о утврђивању распореда коришћења средстава из буџета града Краљева за реализацију подршке локалним спортским организацијама, удружењима и савезима за 2023. годину.

Print Friendly, PDF & Email