На сто двадесет шестој, ванредној, седници Градског већа града Краљева, којом је председавао градоначелник др Предраг Терзић, пред већницима се нашло седамнаест тачака предложеног дневног реда.

Донет је Закључак којим се усвајају Извештаји Завода за јавно здравље о хигијенској исправности воде за пиће из градског водовода у току фебруара 2023. године и праћењу квалитета ваздуха са евалуацијом резултата мерења за фебруар 2023. године.

Веће је донело Закључак којим се утврђује Предлог одлуке о измени Одлуке о буџету града Краљева за 2023. годину, и којим се Скупштини града Краљева предлaже њено доношење.

Краљевачки већници донели су Закључак којим се утврђује Предлог одлуке о усвајању Годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта у државној својини на територији града Краљева за 2023. годину, и којим се Скупштини града Краљева предлаже њено доношење, као и Закључак којим се утврђује текст Предлога програма подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја за 2023. годину на територији града Краљева и упућивање текста Програма на добијање претходне сагласности.

Донета су два решења о давању сагласности странкама – закупцу стана у ул. Рада Вилотијевића у Краљеву односно закупцу пословног простора у ул. Октобарских жртава у Краљеву, за извођење радова који имају карактер инвестиционог одржавања.

Већници су донели Одлуку о избору пројеката за финансирање или суфинансирање пројеката традиционалних цркава и верских заједница за изградњу, одржавање и обнову црквених и верских објеката на територији града Краљева.

Градско веће донело је Решење о именовању Комисије за оцењивање пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања на територији града Краљева у 2023. години, као и Решење о избору председника и чланова Савета за грб и заставу града Краљева.

На 126. седници Градског већа донето је Решење о измени Решења о образовању и именовању чланова Савета за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима, затим Закључак о усвајању Извештаја о стању безбедности саобраћаја на путевима на територији града Краљева за период јануар-децембар 2022. године и Закључак којим се утврђује Предлог закључка о усвајању Извештаја о стању безбедности саобраћаја на путевима на територији града Краљева за период јануар-децембар 2022. године, и којим се Скупштини града Краљева предлаже његово доношење, као и Закључак о усвајању Извештаја о раду Савета за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима за период од 1. јануара до 31. децембра 2022. године.

Чланови Градског већа позитивно су се изјаснили на расписивање пет јавних огласа за давање на привремено коришћење јавне површине за постављање: киоска на територији града Краљева; покретних тезги за продају кокица, кестења и друге зрнасте робе; покретних тезги – расхладних уређаја за индустријски пакован сладолед, самоуслужних апарата за безалкохолне хладне и топле напитке и апарата за точење сладоледа; покретних тезги за продају књига, новина, часописа и уметничких слика; покретних тезги за продају производа домаће радиности (сувенирa, плетенине, дрвнe галантеријe…).

Print Friendly, PDF & Email