Градоначелник града Краљева др Предраг Терзић и заменица градоначелника Кристина Марковић, на позив старешине Ивице Тадића, посетили су Храм Вазнесења Господњег у Врби поводом обележавања црквене славе Вазнесења Христовог – Спасовдана.
У разговору са свештенством и мештанима говорили су о свему што је за веома кратак временски период урађено у малом краљевачком месту за цркву и мештане Врбе. Мештани су изразили задовољство што је Град препознао и уважио њихове потребе и молбе.
Тренутно су, у самој порти, у току радови на парохијском дому за које је, кроз Конкурс за суфинансирање или финансирање традиционалних цркава и верских заједница за изградњу, одржавање и обнову црквених и верски објеката на територији града Краљева, издвојено, у претходне три године, укупно 2.250.000 динара. Градоначелник Терзић је дао обећање да ће у наредној години Град обезбедити и додатна финансијска средства како би помогао да се парохијски дом заврши.
Приликом посете Врби, први човек Града посетио је игралиште поред Дома културе које је пресвучено асфалтом и сада има ново лице, као и Основну школу „Доситеј Обрадовић“ и радну јединицу Предшколске установе „Олга Јовичић Рита“ који се налазе у истом дворишту. Средствима Града пресвучени су прилаз и паркинг у школском дворишту, вртић је добио потпуно нову столарију вредности готово 500.000 динара, а ребалансом буџета ће бити предвиђена средства у вредности од 1.200.0000 динара за уградњу видео-надзора у школи.
Терзић је обишао и Здравствену амбуланту у Врби, па истакао да ће Град за замену врата и прозора, али и уградњу камера у просторијама Амбуланте, у ребалансу буџета, такође, обезбедити више од милион динара.
Привредници овог краја уложили су сопствена средства за адаптацију Поште у Врби, а након што су одрађени радови на фасади, крову, огради, замењени су прозори и врата, Пошта данас има потпуно нов изглед.
Заједничким снагама, како мештана, тако и представника Града Краљева, Врба поприма нови сјај и постаје предивно место за живот истиче градоначелник Терзић.
Print Friendly, PDF & Email