У дворишту Аџића куће, Удружење грађана „Стара Павлица“ и Град Краљево организовали су, поводом Дана града Краљева – Краљевдана, ликовну колонију, на којој је учествовало десетак краљевачких ликовних уметника. Градоначелник града Краљева др Предраг Терзић и помоћник градоначелника за културне манифестације Милош Милишић поздравили су учеснике манифестације.
„Љубав према граду можете показати на различите начине. Удружење грађана ′Стара Павлица′ организовало је ликовну колонију, тако да уметници из Краљева, Чачка, Рашке, данас имају прилику да четкицом покажу колико воле наш град. Они сликају најлепше мотиве Краљева, Жиче, Студенице, приказују Милутина и настоје да, кроз боје и сликарско платно, прикажу своју љубав према нашем граду“, казао је Терзић.
Градоначелник Краљева захвалио је Данијели Милановић, која веома успешно води Удружење „Стара Павлица“, што је у част Краљевдана организовала ову веома значајну ликовну колонију.
„Ови људи су академски сликари, а многи од њих само воле сликарство и желе да љубав према граду покажу и на овај начин. Ту је и Петра, девојчица од само 12 година, која је дошла да покаже шта све зна и колико воли свој град“, изјавио је Терзић.
Градоначелник је изразио наду да ће се сарадња између Града и Завичајног удружења из Старе Павлице наставити и у будућности, кроз организацију још оваквих и сличних манифестација.
Удружење „Стара Павлица“ постоји од 2012. године, а према речима председнице Данијеле Милановић њихов циљ је да, кроз Долину векова, повежу Рашку и Краљево.
„То смо и данас урадили организовањем ликовне колоније, у част Краљевдана, на којој смо окупили еминентне сликаре захваљујући нашем члану – врсном сликару Драгану Раскову Милошевићу. Они ће данас сликати мотиве Жиче, Студенице, Градца, Старе и Нове Павлице и нашег Трга српских ратника“, појаснила је госпођа Милановић.
Председница Удружења захвалила је градоначелнику Терзићу и помоћнику градоначелника Милишићу што препознају квалитет њихових идеја и увек су ту да те идеје заједничким снагама реализују. Како је навела, с обзиром на то да је ликовна колонија организована у част Краљевдана, Удружење је Граду Краљеву поклонило слику Раскова Милошевића са мотивима Манастира Жиче и седам краљева који су у њој крунисани.
Print Friendly, PDF & Email