На шестој, ванредној, седници Градског већа града Краљева, којом је председавао градоначелник др Предраг Терзић, предложени дневни ред допуњен је са још једном тачком, тако да је усвојен дневни ред са десет тачака.

Донет је Правилник о изменама и допунама Правилника о организацији и систематизацији радних места у Градској управи града Краљева, Градском правобранилаштву града Краљева, Локалном омбудсману града Краљева и Служби за интерну ревизију органа и служби града Краљева.

Веће је донело Закључак о усвајању Извештаја о реализацији Програма подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја за 2023. годину на територији града Краљева.

Донето је Решење о коришћењу средстава текуће буџетске резерве у износу од 750.000,00 динара на име социјалних давања запосленима – исплату отпремнине за једног запосленог у Градском правобранилаштву града Краљева.

            Краљевачки већници донели су Решење о утврђивању распореда коришћења средстава из буџета града Краљева за реализацију подршке локалним спортским организацијама, удружењима и савезима за 2024. годину у износу од 125.000.000,00 динара.

Расписан је Јавни позив за суфинансирање пројеката инвестиционог одржавања и унапређења својстава зграда.

            Чланови Већа позитивно су се изјаснили на расписивање четири јавна огласа за давање на привремено коришћење јавне површине за постављање покретних тезги – за продају кокица, кестења и друге зрнасте робе односно  расхладних уређаја за индустријски пакован сладолед, самоуслужних апарата за безалкохолне хладне и топле напитке и апарата за точење сладоледа, као и за постављање покретних тезги за продају производа домаће радиности (сувенири, плетенине, дрвна галантерија…) односно за продају књига, новина, часописа и уметничких слика, у поновљеном поступку.

Донето је Решење о расподели средстава за суфинансирање пројеката у области јавног информисања у 2024. години.

Print Friendly, PDF & Email