Поводом предстојећих новогодишњих празника, ученике издвојеног одељења Основне школе „Драган Ђоковић Уча“ у Тавнику обишли су председник Привременог органа града Краљева др Предраг Терзић и председник Месне заједнице Тавник Драган Ранковић. Они су, двадесет двоје малишана, од којих је четворо предшколаца и осамнаесторо ученика нижих разреда, обрадовали новогодишњим пакетићима које је обезбедила Месна заједница уз помоћ тавничких привредника.

Терзић је изразио радост што су овим скромним гестом младим Краљевчанима измамили осмехе на лица и улепшали им завршетак године. Он је пожелео деци да ову годину испрате у добром здрављу, као и да Нову годину дочекају окружени породицом, другарима, са истом радошћу какву су показали данас када су добили пакетиће.

Председник Привременог органа града Краљева др Предраг Терзић, осим здравља и среће, пожелео је ђацима, али и учитељицама, да заједничким снагама наставе да нижу успехе у даљем образовању.

Директорка ОШ „Драган Ђоковић Уча“ Јелена Трнавац захвалила је Граду и Месној заједници, као и људима добре воље, који су обезбедили средства како би улепшали празнике младим мештанима Тавника.

Основна школа „Драган Ђоковић Уча” као државна установа основног образовања, основана је 1967. године у Лађевцима. Поред матичне школе постоје и издвојена одељења у местима Цветке, Милочај, Тавник, Обрва и Горњи Лађевци. Школа, заједно са издвојеним одељењима, располаже са шест школских зграда и исто толико отворених спортских терена, а наставу похађа око 350 ученика узраста од седам до 15 година.

Print Friendly, PDF & Email