Медицинске школе важе за место образовања, васпитања и стицања најзначајних хуманих вредности и знања, а краљевачка Медицинска школа, коју чини 601 ученик и 104 запослених, својим постигнућима поставља високе критеријуме у образовању на нивоу Републике Србије. Медицинска школа Краљево имала је част да, на Дан школе, буде домаћин Републичког такмичења ученика четвртог разреда образовног профила зубни техничар и угости ученике-такмичаре из осам школа са територије Републике Србије.

Градоначелник града Краљева др Предраг Терзић честитао је Дан школе краљевачким ђацима и свечано отворио 23. државно такмичење, које се у нашем граду одржава први пут, пожелевши свим учесницима срећу у борби за титулу најбољег међу најбољима.

Он је подсетио на то да је наш град, у последњих неколико година, домаћин великог броја различитих такмичења ђака основних и средњих школа.

„Успешно смо организовали републичка такмичења из математике и физике, али и из стручних предмета у готово свим средњим школама на територији Града, а наша Медицинска школа домаћин је такмичења зубних техничара, који се школују у 11 школа у Србији, од којих су представници чак осам данас дошли у наш град“, казао је Терзић.

Градоначелник је изразио увереност у то да ће сва деца данас показати завидно знање, као и да ће, сигурно, најбољи од њих показати свој таленат, али да ће и они који нису тако добро савладали градиво имати прилику да знање унапреде.

„Резултат њиховог рада није само плод посвећености самих ђака, већ произилази из заједничког рада ученика и професора. Уверен сам да чак и они који имају најбоље резултате увек имају простора да још нешто науче, да се усавршавају и да једног дана, када постану зубни техничари или стоматолози, могу да помогну свима нама“, поручио је градоначелник Терзић, па истакао:

„Сигуран сам да ће Медицинска школа бити одличан домаћин јер је једна од најбољих школа у Србији, а вероватно и једна од најбољих средњих стручних школа на нашој територији.“

Руководилац Школске управе Краљево Бојана Маринковић изразила је задовољство што је баш краљевачкој Медицинској школи припала част да организује Републичког такмичења ученика четвртог разреда образовног профила зубни техничар.

„Медицинска школа је у последњих неколико година остварила запажене резултате у самој организацији рада, али и такмичењима својих ученика и наставника, који су потврда знања и учења. Школа постоји 66 година и радом и постигнућима има посебно запажено место не само у Краљеву, већ и целој Србији, и пример је осталим медицинским школама“, изјавила је Бојана Маринковић, честитавши Дан школе наставном особљу и ђацима, уз жељу да и у будућности наставе да нижу успехе.

Директорка Медицинске школе Краљево и председница Удружења медицинских школа Биљана Бојанић захвалила је Граду Краљеву и Школској управи на подршци у организацији Републичког такмичење образовног профила зубни техничар, које први пут, од оснивања такмичења, организује једна Медицинска школа а не Друштво зубних тенхничара.

„Краљевачка Медицинска школа данас обележава и 66 година постојања. Радимо као тим, постојимо, трајемо, а у прилог томе говори и чињеница да смо само у протекле две недеље освојили две републичке награде из струке у конкуренцији 26 школа. Заиста сам поносна и на ученике и на колеге, трудимо се да квалитетом оправдамо године постојања и надам се да ћемо у будућем периоду бити још успешнији“, поручила је директорка Биљана Бојанић, пожелевши свим такмичарима да из Краљева понесу лепе успомене.

Print Friendly, PDF & Email