Екипа Женског рукометног клуба „Металац“ из нашег града, трећу годину заредом, осваја титулу државног шампиона. У финалу Државног првенства у категорији Ж14, у оквиру такмичења млађих категорија Рукометног савеза Србије, одржаног у Новој хали спортова у Рибници, од 19. до 21. маја, рукометашице „Металца“ савладале су екипе „Арене“, „Словена“, „Младог радника“ и, након два продужетка, „Јуниора“.

Под вођством тренера Александра Несторовића, Kраљевчанке су се, у својој узрасној категорији – за девојчице 2008. годиште и млађе, избориле за прво место у конкуренцији 12 екипа и, након титула освојених 2021. и 2022. године, показале да су без премца.

На пријему организованом за наше златне спортисткиње и њихове тренере,  градоначелник града Краљева др Предраг Терзић је истакао да је освајање титуле шампиона државе трећи пут у низу изузетно велики успех.

„После освајања првенства Србије за девојчице до 12 година, рукометашице „Металца“ су успеле да и у конкуренцији до 14 година најсјајније одличје сачувају у Краљеву. Финале је било изузетно неизвесно и, после два продужетка, оне су успеле да остваре ову веома значајну победу. То показује да се у Женском рукометном клубу „Металац“ веома добро  ради, да су ове девојчице посвећене тренинзима и напретку, а да њихови тренери настоје да их науче не само тајнама рукометне игре, већ да су им други родитељи. Уверен сам да ће град Краљево наставити да буде расадник женских кошаркашких, одбојкашких, рукометних, али и талената и у другим спортовима“, рекао је градоначелник подсетивши да су кошаркашице Женског кошаркашког клуба „Краљево“ 2020. године освојиле Куп Србије, а ове године биле финалисти Првенства и тек у петој утакмици поражене од Црвене звезде и донеле сребро у наш град.

„Уверен сам да ће у будућности бити још оваквих успеха. Град ће наставити да финансијски помаже ове клубове и сви заједно – руководство клубова, тренери, играчице и Град, наставићемо да будемо на стазама старих успеха“, поручио је др Предраг Терзић, градоначелник Краљева.

Помоћник градоначелника задужен за спорт Милош Симовић нагласио је да трећа титула освојена заредом није случајност.

„Град Краљево већ годинама улаже у наш спорт, јако нам је битан женски спорт. Имамо један женски колектив који се бори у највишем рангу такмичења и остварује запажне резултате. Од ових девојчица очекујемо много, тек очекујемо резултате. Крајњи циљ је такмичење у највишем, сениорском рангу. Желимо да ове титуле које освајамо у јуниорским и кадетским категоријама освојимо и у сениорској категорији, као круну рада комплетног тима који сачињавају и Град и клуб и људи око клуба и деца и њихови родитељи и сви који живе за овај успех, а на најбољи начин га репрезентујемо освајањем титула и промоцијом спорта и у граду и у нашој земљи“, рекао је помоћник градоначелника Краљева задужен за спорт.

У идеалној постави Државног првенства Ж14 нашле су се две играчице ЖРК „Металац“ – лево крило Миа Ђекић и пивотмен Кристина Вуковић, док је најкориснија играчица капитен „Металца“ Лена Андрић.

Лена је истакла да је јако поносна на своје саиграчице, као и на тренере.

„Свака играчица је својим присуством допринела овом прелепом искуству, без макар и једне од њих ово не би било остварено. Финале је било јако неизвесно. Нисмо започеле утакмицу баш најбоље, али у другом полувремену смо се пробудиле и почеле да играмо како стварно можемо и показале за шта смо тренирале ових годину дана“, казала је Лана Андрић.

Тренер ЖРК „Металац“ Александар Несторовић је захвалио Граду и Спортском савезу односно градоначелнику, помоћнику за спорт и председнику Савеза, који подржавају развој краљевачког спорта, и јер се из године у годину све више улаже у спорт у нашем граду.

„Захваљујући подршци, ми који смо у спорту и радимо са овом децом имамо и жељу и мотив да још више и боље радимо. И овог пута ћу, као и прошле године, са истог места, поручити – видимо се догодине. Верујем у ову генерацију, која се појавила после дуго година у рукомету, која је посвећена, има и мотив и знање и харизму да изнесе све што је потребно. Уопште није било лако њиховом годишту да изнесе финале са два продужетка, уз много публике у хали, пуно набоја и емоција, и да победи“, рекао је Александар Несторовић.

Тренер наших младих рукометашица искористио је прилику да апелује на школе у које иду девојчице да подрже ваннаставне активности својих ученица које постижу овако високе и запажене резултате и покажу мало више разумевања током припрема.

„Морамо да вратимо веру у децу да није само оно што се у школи ради обавезно, да су, заједно са школом, ваннаставне активности нешто на чему се деца много граде. Апелујем да сви много више поведу рачуна јер су ове девојчице то заслужиле – својим понашањем, васпитањем и оним што су постигле дају значај и школама из којих долазе у већој мери него да су само добри ђаци“, рекао је Несторовић и додао:

„Трудићемо се да и у сениорској конкуренцији направимо резултат, да и наредне године пробамо да се домогнемо другог ранга такмичења, Супер Б лиге. Надамо се да ћемо у наредним годинама успети најпре да задржимо целу генерацију, а затим да стигнемо и до најјачег ранга такмичења. Да будемо уз раме са женским кошаркашким клубом, који је репер како треба радити, у ком правцу ићи и како у сениорској конкуренцији покушати да се дође до резултата“, казао је Несторовић.

Како је најавио, предстојећег викенда у Свилајнцу се одржава такмичење девојчица до 12 година, а за две недељу у Бору и Првенство Србије за девојчице до 16 година, на којима ће ЖРК „Металац“ такође пробати да освоји медаље.

Print Friendly, PDF & Email