Краљевачки Одбојкашки клуб Рибница, који је за више од пола века постојања изнедрио велики број репрезентативаца, тренера, спортских радника и одбојкашких судија, уз подршку старих сарадника, али и бројних нових спонзора, наставља ка новим победама. Под вођством тренера Милана Симојловића, одбојкаши краљевачког клуба из године у годину завређују поверење и настављају сарадњу са компанијом „Електромонтажа“ д.о.о. Краљево, фирмом „VS Energy DOO“ и хотелом „Фонтана“ из Врњачке Бање, а од данас подршку су им указала и предузећа „Ејват“, „Вита асистент“, „Амига“…

Домаћин потписивања уговора о спонзорству, градоначелник Краљева др Предраг Терзић, подсетио је на то да у последњих неколико година краљевачки спортисти остварују значајне успехе – пре две године кошаркашице Женског кошаркашког клуба Краљево су освојиле Куп Србије и прво место у лигашком делу сезоне, прошле године одбојкаши краљевачке Рибнице су, после 43 године, донели државни куп у Краљево и завршили лигашки део сезоне на другом месту, а ове године кошаркаши Слоге су се пласирали у АБА 2 лигу.

„Град је сваке године увећавао износ средстава за спорт и један од резултата тог улагања су и успеси краљевачких спортиста. Поред тога, резултата не би ни било да није подршке друштвено одговорних фирми из Краљева, али и из других места у Србији“, истакао је Терзић, додавши да су наше одбојкаше, поред познатих великих компанија, подржале и мање краљевачке фирме, као и читав низ мањих спонзора.

Како је појаснио Терзић, није довољно само обезбедити новац из буџета и нису довољна само средства која обезбеђују спонзори, морамо имати још људи који ће помоћи развој спорта у граду на Ибру.

„Поред одличних играча и тренера, неопходан је и новац да бисмо остваривали врхунске резултате. Зато очекујем да ће и друге, како краљевачке, тако и фирме из других места у Србији, подржати развој краљевачког спорта, а све у циљу да до краја овог мандата у Краљево донесемо Првенство Србије у колективном споту“, у чему ће, како сматра градоначелник, успети заједничким снагама.

Тренер Одбојкашког клуба Рибница Милан Симојловић изразио је задовољство што се њихов круг спонзора шири и што, поред фирми које су од самог почетка уз краљевачке одбојкаше – компаније „Електромонтажа“, фирме „VS Energy DOO“, хотела „Фонтана“, данас се међу њиховим спонзорима налазе и компаније „Ејват“ и „Вита асистент“, као и краљевачка фирма „Амига“ и столарија „Ђуђа“.

„Драго ми је да су ове фирме препознале нешто добро у ономе што радимо и сигурно је да ћемо свим снагама покушати да им се одужимо, првенствено добрим резултатима на терену. Јако је важно да, поред финансијских средстава, од свих фирми имамо јако велику логистичку подршку“, истакао је Симојловић, па захвалио свим фирмама које учествују у раду клуба не само као спонзори, већ као подршка у самој организацији клуба и заједно доприносе да Рибница буде то што данас  јесте.

У име компаније „Електромонтажа“ д.о.о. Краљево, која годинама пружа подршку овом клубу, Иван Гарићевић је истакао да је велика част наставити партнерски однос са Одбојкашким клубом Рибница и у новој сезони. Како истиче, као друштвено одговорна компанија настоје да подрже локални спорт јер једино на тај начин, уколико се дела заједничким снагама, може се допринети развоју целе заједнице.

„Историја Рибнице је најбољи показатељ вредности овог клуба који је један од најпознатијих клубова бивше Југославије са традицијом дугом скоро седам деценија. Показали су да имају озбиљне темеље и да заслужују подршку локалне привреде. Радујемо се новим заједничким победама и желимо им пуно среће у предстојећој сезони“, поручио је Гарићевић.

Print Friendly, PDF & Email