На данашњој 23. седници Градског већа града Краљева већници су усвојили Локлани акциони план запошљавања за 2015. годину, којим се дефинишу програм и мере у циљу решавања незапослености у граду Краљеву.
По речима Томислава Илића, градоначелника града Краљева, локална самоуправа је определила по пет милиона динара за програме јавних радова и стручне праксе који ће бити реализовани у сарадњи са Националном службом за запошљавање.
Већници су усвојили програм подршке пољопривреним произвођачима са територије града Краљева, донели одлуку о расподели 7.500.000 динара удружењима грађана за пројекте са којима су конкурисали у првом полугодишту ове године.
Усвојене су и корекције у расподели 12.300.000  динара спортским клубовима и организацијама за прва три месеца ове године.
Већници су донели закључак да се за две породице из Адрана исплати једнократна новчана помоћ од по 120.000 динара зато што су им куће више пута поплављене мимо мајских поплава прошле године.
Усвојено је и решење којим ће ЈКП „Чистоћа“ Краљево из остварене добити у 2013. години да покрије губитак од око 2.000.000 динара из пословне 2011.године.
 
 
 
 
 

Print Friendly, PDF & Email