На данашњој 49. седница Градског већа града Краљева, којом је председавао градоначелник Драган Јовановић, већници су између осталог усвојили Решење којим се образују  Комисија за процену штете од клизишта, одрона, ерозија, земљотреса и поплава,  Комисија за процену штете од града, суше, олујних ветрова, снежних мећава и поледица.
Стручна лица при овим комисијама утврдиће процену штете насталу  на територији наше општине у протеклих неколико дана и податке доставити  Министарству за регионални развој и локалну самоуправу најкасније до 5. маја. Захтеве за одшету већ су поднеле 22 општине. Министарство је издвојило 22. милиона динара а из буџета града Краљева опредељено је 15. милиона динара за санацију.
Градско веће усвојило је и локални акциони план запошљавања за 2014. годину, за који је град издвојио 20 милиона динара.
           
Определи смо 5 милиона динара за стручну праксу, док је 15 милиона динара опредељено за јавне радове. Овим планом биће обухваћена лица која имају средњу стручну спрему или више образовање. Пракса ће се углавном вршити код приватникаизјавио  је градоначелник Краљева Драган Јовановић.
           
Већници су усвојили и Решење о образовању радног тела које треба да изради нацрт  плана за решавање проблема водоснабдевања. На данашњој седници усвојени  су и известаји о раду Дечијег одмаралишта Гоч и Апотекарске установе Краљево. Усвојен је и предлог програма за сузбијање комараца за шта је из градског буџета издвојено 2 милиона динара, као и програм контроле и праћења комараца за шта је опредељен 1,5. милион динара.

Print Friendly, PDF & Email