У оквиру својих активности, Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије наставља јачање сарадње са локалним самоуправама. Представници Агенције посетили су и наш град, представивши едукативно-промотивне садржаје за децу и младе.

            У Основној школи „IV краљевачки батаљон“, са предшколцима и првацима дружио се Пажљивко, маскота Агенције за безбедност саобраћаја РС, који је са ђацима причао о понашању у саобраћају. Посебан нагласак стављен је на правилно понашање од куће до школе. Малишани су од представника Агенције, након представе, добили симболичне поклоне.

У склопу  пројектних активности које се реализују уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Савета за безбедност града Шапца и Агенције за безбедност саобраћаја, у ЕСТШ „Никола Тесла“, ученици средњих школа присуствовали су предавању на тему „Још увек возим“, које је организовао Савез параплегичара и квадриплегичара Србије. Циљ предавања био је да се младима укаже на проблеме и последице саобраћајних незгода, које настају због непоштовања прописа, пребрзе вожње, као и под дејством алкохола.

Према речима представника Савеза параплегичара и квадриплегичара Славише Савића, који је и сам био жртва саобраћајне незгоде, откада је везан за колица, овај програм је намењен првенствено младима, од 17 до 22 године.

„Желимо да, кроз искуства лица која су имала саобраћајне незгоде, могућност дешавања саобраћајних незгода приближимо младима и дамо квалитетне савете како да  безбедно учествују у саобраћају“, рекао је Савић, уз поруку младима „Возите безбедно! Младост, а не лудост!“.

 Након тога је организован и састанак са члановима Савета за безбедност саобраћаја града Краљева, на коме је било речи о стању безбедности саобраћаја на територији града Краљева, активностима Савета, проблемима и ограничењима у раду. Настојања су да сарадња Агенције са локалним самоуправама буде још интензивнија, кроз заједничку организацију и реализацију превентивних активности, подршку стратешких докумената за будућност, дефинисање мера за  подизање нивоа безбедности у саобраћају. Крајњи циљ је, како је истакнуто, изградња стабилних система безбедности саобраћаја на локалном новоу.

 
Print Friendly, PDF & Email