У оквиру промотивно-превентивних активности, Савет за безбедност саобраћаја града Краљева спроводи кампању под називом „Трактор на путу – безбедан и уочљив“. Данашња акција, друга ове године, реализована је у Милочају.

Циљ кампање је да превентивним и едукативним мерама промени негативне ставове и понашање возача трактора који доводе до ризичних ситуација и страдања у саобраћају, што би требало да резултира смањењем броја саобраћајних незгода у којима учествују возачи трактора.

Према речима Ненада Марковића, председника ужег сазива Савета за безбедност саобраћаја града Краљева, трактор на путу, безбедан и уочљив, битан је и за трактористу и за остале учеснике у саобраћају, нарочито возаче путничких аутомобила, па и аутобуса и теретних возила.

„Овим акцијама желимо да подигнемо свест тракториста о томе колико је битно да буду уочљиви на путу, да буду прописано осветљени, да у условима смањене видљивости користе ротацију. План је да сваке године обиђемо по два-три села и поделимо ротације, посебно она села која гравитирају ка државним путевима првог и другог реда“, рекао је Марковић.

Трактористи су данас од Савета за безбедност саобраћаја града Краљева добили по ротационо светло, као и флајере намењене трактористима и саобраћајне прописе и правила који се тичу безбедности трактора у саобраћају.

У кампањи су, поред чланова Савета, учествовали и представници Месне заједнице и „Дунав осигурања“, који су током преподнева обављали техничке прегледе трактора.

 


 

Седница Градског већа града Краљева                                25. Март 2015. године

На данашњој 24. седници Градског већа града Краљева већници су усвојили једанаест тачака дневног реда. Донете су одлуке о уређивању градско грађевинског земљишта и утврђивању доприноса за уређивање грађевинског земљишта. Овим одлукама извршиће се зонирање грађевинског земљишта у четири зоне тако да ће свака зона имати посебну накнаду за плаћање. Ослобађање од ове накнаде биће за оне који праве магацински простор и производне хале. Ове накнаде моћи ће да се плаћају у ратама. 

Print Friendly, PDF & Email