Четрдесет прва (ванредна) седница Градског већа града Краљева, одржана у петак, 6. августа 2021. године, почела је одавањем поште и минутом ћутања трагично настрадалом колеги Ђорђу Балтићу.

На седници, којом је председавао градоначелник Краљева др Предраг Терзић, чланови Градског већа разматрали су шест тачака дневног реда и донели шест решења.

Већници су донели Решење о изменама Решења о образовању и именовању чланова Савета за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима.

Донето је и Решење о образовању Радног тела за израду предлога Такси тарифе и Ценовника услуга такси превоза.

Краљевачки већници су се позитивно изјаснили на Решење о распоређивању износа од 650.000,00 динара ФК „Карађорђе“ односно од 350.000,00 динара ОФК „Прогорелица“ на име учешћа града Краљева у финансирању трошкова фудбалског спорта услед повећаних трошкова због уласка у виши ранг такмичења.

Чланови Градског већа су донели и Решење о распоређивању износа од 500.000,00 динара на име учешћа града Краљева у финансирању трошкова одбојкашког спорта – Одбојкашком клубу „Рибница“ ради организације меморијалног турнира „Душан Бошковић Боле“, као и 4.000.000,00 динара на име учешћа града Краљева у финансирању трошкова атлетског спорта Атлетском клубу „Краљево“ због организације међународног такмичења – шампионата Балкана за млађе јуниоре у атлетици.

Print Friendly, PDF & Email