Овогодишња туристичка понуда Будве, Бара, Тивта, Херцег Новог и Котора представљена је Краљевчанима на централном градском тргу. Шта је то што Црна Гора овог лета нуди туристима потрудили су се да презентују представници туристичких организација ових црногорских туристичких места. На Тргу српских ратника, уз музику, за коју је био задужен један од најпознатијих црногорских музичара – Нигор, Краљевчани су могли да се у директном разговору, али и из богатог пропагандног материјала, упознају односно подсете шта летовање у Црној Гори пружа.

Потпредседника Општине Тиват, менаџера Националне туристичке организације Црне Горе и директоре туристичких организација Тивта, Котора, Херцег Новог, Будве и Бара, примио је градоначелник Краљева др Предраг Терзић, са помоћником за сарадњу са партнерским градовима Кристином Марковић, као и директором Туристичке организације Краљева Аном Миросављевић.

Како је, након пријема у градској кући, истакао градоначелник Краљева, на састанку је било речи о могућности да Краљевчани ове године посете Црну Гору, али и да гости из Црне Горе дођу у Kраљево.

„Краљевчани желе да током летњих месеци оду на море, али и ми имамо значајне дестинације које треба да посете туристи из Црне Горе. Поред планине Гоч, приватизацијом Матарушке и Богутовачке Бање отвориће се и нови смештајни капацитети, тако да очекујем да ће велики број туриста из Црне Горе посетити Kраљево и Матарушку и Богутовачку Бању. Разговарали смо и о манифестацијама које град Kраљево традиционално организује, о нашем „Веселом спусту“, о спортским и културним манифестацијама које се у Краљеву организују сваке године. Очекујем да ће сарадња између туристичких организација црногорских општина и наше Туристичке организације бити дугорочна и двосмерна – да ће Краљевчани посећивати Црну Гору, али и да ће гости из Црне Горе долазити у наш град“, поручио је др Предраг Терзић, градоначелник Краљева.

Потпредседник Општине Тиват Владимир Арсић је нагласио да њихов долазак у Краљево показује колико је Црној Гори односно Тивту важно Краљево, колико је важно да Краљевчани дођу у Црну Гору. Он је посебно нагласио значај отварања нове авионске линије – између Kраљева и Тивта, која почиње да саобраћа 15. јуна. Како је навео, након промоције туристичких потенцијала Тивта у Нишу прошле године, из Ниша у Тиват је те године слетело више од 5.000 људи.

„Ми ћемо Kраљево, преко Тивта, повезати са целом Европом, са Ослом, Хелсинкијем, Москвом, Лондоном, Прагом, азијским земљама… Из Тивта се ка тридесет пет дестинација у целом свету лети. Између Kраљева и Тивта лет траје пола сата. Можда ћемо успети да  омогућимо Краљевчанима да обиђу и друге европске центре. Ми свакако желимо да их угостимо и у Тивту и на целом приморју Црне Горе. Искрено се надам да ће први авионски лет ка Тивту из Краљева бити потпуно попуњен“, поручио је потпредседник Општине Тиват и захвалио градоначелнику Краљева на срдачном гостопримству, као и медијима на праћењу промоције туристичке понуде Црне Горе за сезону 2022. у Краљеву.

Према речима менаџера Националне туристичке организације Црне Горе Љиљане Чукић, дуги низ година, па доброј традицији, Национална туристичка и локалне туристичке организације Црне Горе организују и овај вид промоције – по већим градовима Србије, пред сезону, како би грађане Србије упознали што боље са новитетима у туристичкој понуди и представили шта је то што у Црној Гори треба открити. Део њихове кампање, под називом „У друштву природе“, јесте свакако и порука „Откријте неоткривено“. Она је нагласила да се, уважавајући тренутну ситуацију у свету, кризу која се већ манифестује на економском плану, Црна Гора ове године труди да, ценећи ово тржиште и госте који долазе са њега, изађе у сусрет туристима – цене су непромењене, на прошлогодишњем нивоу.

„Желим да позовем грађане Краљева и Србије да посете Црну Гору, јер ће се осећати заиста дивно. Припремамо забавни, културни програм, многе манифестације их очекују, карневали, добро познате позоришне представе и, изнад свега, наше гостопримство, којим показујемо да су туристи из Србије добродошли“, рекла је менаџер Националне туристичке организације Црне Горе додајући:

„Црна Гора заиста има шта да понуди, то грађани Србије добро знају, али ми их увек заинтригирамо новитетима. У фокусу ове године је и север Црне Горе, наше планине, национални паркови, које, када посетите, остајете без даха, поново се враћате тим пределима. Увек је лепо видети Проклетије, посетити Жабљак, Дурмитор, Биоградско језеро, Национални парк Ловћен и Скадарско језеро, уживати у понуди и гостопримству наших домаћина из тих предела.“

Директор Туристичке организације Краљево Ана Миросављевић је изразила велико задовољство што су домаћини колегама из туристичком понудом богатих црногорских градова и општина и што могу да их угосте.

„Туристичка организација Kраљево је прошле године имала веома запажене, успешне промоције у Бару и Подгорици. Надам да ће ова сарадња да се настави и у будућности, поготову што ћемо сада имати линију Kраљево-Тиват и зато што је међусобна сарадња стварно могућа. Црна Гора има море, а Kраљево наступа на промоцијама под слоганом „Србија у малом“. Kраљево има све осим мора… Надам се да ће ова наша сарадња дуго трајати“, поручила је директор краљевачке Туристичке организације.

Print Friendly, PDF & Email