Поводом Националног дана Канаде, у Амбасади Канаде у Београду је приређен свечани пријем. Међу бројним гостима су били и представници дипломатског кора, народни посланици, министри у Влади Републике Србије.

Обележавању Дана Канаде је присуствовао и градоначелник Краљева др Предраг Терзић. Градоначелник је разговарао са Његовом екселенцијом амбасадором Филипом Пинингтоном о досадашњој, веома успешној сарадњи нашег града и Канаде – како Амбасаде, тако и канадских градова и канадских држављана, као и будућим заједничким корацима ка наставку пословних односа. Такође, градоначелник се упознао и разговарао са Мирјаном Дончић-Битон, директорком Канадско-српског пословног удружења CANSEE, које промовише економске односе између Србије и Канаде и са којим наш град има успостављене контакте.

Резиденцију канадског амбасадора је посетио и државни секретар у Министарству одбране, Краљевчанин Ненад Нерић. Новинар-дописник „Политике“ Мирољуб Дугалић, заслужан за успостављање контакта са великим канадским донатором српског порекла Миломиром Главчићем, који је нашем граду донирао средства за изградњу моста преко реке Ибар и набавку магнетне резонанце за Општу болницу „Студеница“, био је гост на пријему, као и рођак, и заступник, донатора Главчића – Радоје Главчић. Свечаности је присуствовао и власник краљевачког предузећа „Амига“, које се бави електромашинском делатношћу, Мирослав Тлачинац. 
       

 

 

 

Велика награда Краљева

Поводом предстојећег Шампионата Србије за ауто-трке на кружним стазама, на конференцији за новинаре, тим поводом, обратили су се градоначелник града Краљева др Предраг Терзић и Дејан Лазаревић, председник Организационог одбора трке. „ВЕЛИКА НАГРАДА КРАЉЕВА“ ће, у организацији „BEEP BEEP racing team Краљево и града Краљева, на основу календара такмичења и Правилника такмичења Спортског ауто и картинг савеза Србије, бити одржана на Аутодрому Берановац у граду Краљеву од 1. до 3. јула 2016. године

Градоначелник Краљева се осврнуо на то да је некадашњи понос Краљева – аутостаза Берановац, у потпуности девастирана, а да је интервенцијом из буџета града дошло до одређених побољшања, која ће допринети да потраје још неколико година.

„Потребна је темељна реконструкција стазе и прављење других садржаја који ће допринети да стаза буде понос града, као што је некада и била, да Краљево буде ауто-центар, где ће велики број људи из других градова Србије, али и из иностранства, долазити да посматра трке. То ће допринети и буџету града, али и становника који тамо обављају привредну активност. Мислим да Краљево заслужује да буде центар у области ауто-мото спорта. Обнова стазе на Берановцу је један од пројеката који сам у свом експозеу поменуо, као део решења које нудимо у области спорта односно поправљања спортске инфраструктуре. Разговараћемо са представницима Министарства одбране, са републичким органима и свима који желе да од Берановца направимо стазу за понос овог дела Србије“, рекао је градоначелник Краљева др Предраг Терзић.  

Како је истакао председник Организационог одбора трке и „BEEP BEEP racing team-а“ из Краљева Дејан Лазаревић Баџи, стаза је комплетно спремна. Он је позвао гледаоце на трку која је организована на сасвим другачији начин.

„Трка је посвећена такмичарима и деци. Слоган је „Узми дете за руку и доведи на трку“. Улаз за децу је бесплатан и свако ко купи карту, може да поведе колико хоће деце. Деца су нам важна, јер јуниори који се такмиче су будућност нашег ауто-спорта“, поручио је Лазаревић.

Трка је акредитована у Европи и региону. Према речима Лазаревића, стаза Береновац је једна од најбољих у овом делу региона, тркачи је цене. Трка ће бити најављивана и бацањем летака из авиона – ко нађе печатирани летак, може доћи на трку бесплатно, а ко онај на коме пише safety car, моћи ће да се провезе по писти.

Старт трке, на којој ће наступити десетак Краљевчана, јесте у 10.00 часова, а свечано отварање у недељу у 12.00. Такмичиће се десет дивизија, а биће вожен и ревијални куп фиће. Карта за оба дана је 390 динара.


          
          

 

Print Friendly, PDF & Email