На почетку 2014. године у краљевачком породилишту рођено је седам беба, четири дечака и три девојчице, које је данас по традицији посетио, а њиховим мајкама уручио и скромне поклоне заменик градоначелника Краљева Милун Јовановић.
Сезону беба у у 2014. години отворила је девојчица тешка 4.250 грама и дугачка 55 центиметара, коју је у новогодишњој ноћи на свет донела Снежана Ракић из Конарева.
Првог дана нове календарске године рођена је и девојчица Зорице Вранић из Рибнице, а ВањаТрајковић из Врњачке Бање на свет је донела два дечака. Остале три бебе рођене су 2. јануара.
Дарујући породиље заменик градоначелника Милун Јовановић подсетио је да ова традиција траје више од десет година и да ће, ако се по јутру дан познаје, ова година бити богата и плодна.

„Надам се да ће сада, пошто је година добро кренула, у 2014. бити више новорођене деце“, рекао је заменик градоначелника и честитао принове родитељима беба.

Он је пожелео да бебе постану здрави, добри и срећни људи. Мамама четири прворођене бебе уручени су скромни поклони локалне самопураве од по 15.000 динара за свако новорођенче, а осим градских власти, породиље Снежану Ракић, Зорицу Вранић и Ваи Трајковић беби-пакетима су, уз помоћ шкотске хуманитарне корганизације „Блајтсвуд кер“  даривали и представници Црвеног крста Краљево.

Према речима директора Здравственог центра Студеница Звонимира Веселиновића, само у породилиштима је дивно када медицински радници имају много посла.

„Некада се број порођаја годишње ближио бројци од око 2.000 беба, а 2013. године у нашем породилишту рођено је 1.280 новорођенчади“, рекао је директор Здравственог центра изражавајући жаљење што ово краљевачко породилиште, које располаже већим капацитетима и има одличне услове за смештај мајки и беба, није више искоришћено.

 
 
 
 
 

Print Friendly, PDF & Email