У оквиру своје посете Србији, која траје од од 22. до 25. октобра, Краљево ће сутра посетити Мисија администратора Централне европске банке (ЦЕБ), коју предводи вицегувернер Mikolaj Dowgielevicz.

У сали 3 зграде Градске управе њих ће у 12.00 часова примити градоначелник Краљева Драган Јовановић, његов заменик Милун Јовановић, председник скупштине Сретен Јовановић и његов заменик Томислав Илић. У мисији администратора ЦЕБ, осим Dowgieleviczа налазе се и  Аrnaud de Verdiere и Matthias Bauer, заменик шефа кабинета гувернера,  као и чланови Управног одбора ЦЕБ-а, Franciscus Godts (Белгија), Jenya Dinkova (Бугарска), Thomas Borner (Данска), Kristina Sanjo (Финска), Alice Terracol (Француска), Aloyzas Vitkauskas (Литванија) и Arsene Jacoby (Луксембург).

На састанку ће бити презентован Пројекат ФИП 17544 (стамбена реконструкција у Краљеву после земљотреса) који подразумева урбану регенерацију Доситејеве улице.

Пројектом урбане регенерације Доситејеве улице планирана је изградња 360 станова за грађане чији су станови у зградама старим неколико деценија претрпели велика оштећења у земљотресу 2010. године

Састанку у оквиру којег ће бити презентован Пројекат ФИП 17544 (стамбена реконструкција у Краљеву после земљотреса), као представници Градске управе, присуствоваће и Саша Чоловић, шеф Одсека за ванредне ситуације и инжењерске послове и Мирјана Продановић, шеф Службе за управљање пројектима и локално-економски развој.

Током дана планирана је и посета делегације ЦЕБ-а локацији у Доситејевој улици, а у 16.00 часова чланови Мисије администратора ЦЕБ-а одлазе у организовани обилазак манастира Жича.                 

 

 

Print Friendly, PDF & Email