Поводом јубилеја – десетогодишњице „Матурског плеса“, шест година организатор, а сада, уз град Краљево, суорганизатор манифестације, Удружење грађана „Пријатељство за нова времена“ захвалило је свима који су учествовали у организацији и реализацији ове манифестације. Захвалнице је уручио заступник Удружења Хаџи Момир Бакрачевић.

Краљевачки матуранти били су први у Србији који су, 2005. године, заиграли „Матурски плес“ у исто време са својим вршњацима из словеначког партнерског града Марибора и неколико европских земаља. Како се сваке године све већи број младих из других градова у Србији прикључивао манифестацији и играо традиционални плес четворки у исто време са вршњацима у европским градовима, сваке године обаран је и Гинисов рекорд у броју учесника.

Ове године, због дана жалости и катастрофалних последица поплава које су погодиле читаву Србију, „Матурски плес“ је одложен за недељу дана. У градовима широм Европе „Матурски плес“ одржан је 23. маја, а сви учесници пре почетка плеса одали су пошту страдалима у Србији минутом ћутања.
  
 
 
 

Print Friendly, PDF & Email