Град Краљево је и ове године доделио стипендије својим најуспешнијим студентима. У складу са Одлуком градске Комисије за доделу стипендија, 50 најбоље рангираних, са просечном оценом од 10.00 до 8.54, који су испунили услове Конкурса за доделу стипендија студентима града Краљева за школску 2015/2016. годину, потписали су уговоре са градоначелником. Они ће, у десет једнаких месечних рата, добити по 100.000 динара.

Студенте и њихове родитеље је поздравио градоначелник Краљева Томислав Илић. Он је истакао да град препознаје и цени и то што студенти раде, али и то колико родитељи улажу у њих.

„Наши најбољи студенти су понос овог града. Најбоља инвестиција коју град Краљево има и у коју улаже је образовање младих људи. Та инвестиција ће се свакако вратити, ако не Краљеву, Србији свакако. Наша дужност је да своје најбоље студенте вратимо у Краљево, да им обезбедимо услове како би могли несметано да живе и раде у свом граду. Надам се да ћете се вратити у Краљево и да ћете знање стечено на студијама пренети овде“, поручио је градоначелник младим суграђанима.  

Стипендисти, студенти редовних и академских мастер студија, кажу да им је драго да град Краљево препознаје њихов труд, рад, таленат. Веома су захвални што им помаже и цени праве вредности. Како кажу, стипендија им је веома важна, али не само износ, који ће сигурно помоћи у даљем студирању, већ и част коју им град њоме указује.

Свечаности је, уз чланове Комисије, присуствовао и начелник Градске управе града Краљева, председник Комисије за доделу стипендија, Милош Петровић. Како је истакао, за 50 стипендија пријавило се укупно 50 студената, који су испунили услове – да имају пребивалиште на територији града Краљева и да су на редовном режиму студирања. Није било приговора ни жалби.  

            Потписивање су пратили наступи ученика четвртог разреда краљевачке Средње музичке школе „Стеван Мокрањац“ – Митар Павловић је на хармоници извео композицију Белошицког Шпански триптих, став 3, а Александар Дукић Моцартову сонату, први став, опус 10, на клавиру.


          

 

Print Friendly, PDF & Email