Компанија „Алфа“ из Крагујевца, у сарадњи са градом Краљевом и уз подршку компаније GN ReSound из Данске, чији је генерални увозник и заступник за Србију, донираће на територији Србије до 100 слушних апарата вредности до седам милиона динара за све који су претрпели штету у поплави, а чији је живот додатно отежан чињеницом да не могу да чују и да нормално комуницирају са околином.

            За град Краљево опредељено је између 20 и 50 апарата, чија вредност је око 400-500 евра по апарату, првенствено за грађане са поплављених подручја, али и за друге који имају проблема са слухом.

„Ова акција представља део другачије приче о слуху, део приче која треба да нам приближи проблем и малих и великих људи који се са њим боре сваког дана. Организатори и реализатори акције имају осећај за ове људе. Ми желимо да помогнемо у решавању проблема, да разумемо њихов проблем, јер данас се не говори много о томе. Ми желимо да им помогнемо да смање степен неразумевања и проблема у свакодневном животу, како у породици, тако и у свим сегментима јавног живота“, изјавила је докторка Гордана Стојковић, члан Градског већа града Краљева.

Грађани, нарочито они који имају предност, тј. са поплављених подручја, који имају оштећење слуха, који су имали или имају слушни апарат, могу да се пријаве за донацију у представништво компаније „Алфа“ на телефон број 312-721, од 9.00 до 14.00 часова, од 17. до 31. октобра. Ради одређивања степена оштећења слуха и оправданости добијања апарата, грађанима ће бесплатно бити прегледан слух и биће, по одређеним критеријумима, одређено ко коже да добије апарат. Потребно је да понесу медицинску документацију која указује на оштећење. 

Заменик градоначелника града Краљева Милун Јовановић захвалио је компанији „Алфа“ што се након поплава укључила у акцију помоћи поплављеним подручјима, а све у циљу побољшања квалитета живота грађана Србије. Према његовим речима, треба охрабрити људе да не мисле да је то што носе слушни апарат хендикеп, већ да на тај начин помажу себи.
 

 

Print Friendly, PDF & Email