Данашњу, 28. по реду седницу Градског већа, заменик градоначелника Милун Јовановић, који је седницом и председавао, оценио је као уобичајену пред седницу градске скупштине. Са дневног реда, од 17 предложених тачака, две су скинуте, јер је то претходно урадио и предлагач повукавши своје предлоге.

            Градски већници одбили су све предлоге за измену дневног реда сутрашње 13. седнице градске скупштине које је поднела одборничка група „Покрет за Краљево". Одборници ове опозиционе партије тражили су да се да дневног реда повуку тачке дневног реда које се односе на одлуке о изменама и допунама Статута града Краљева, о доношењу Плана генералне регулације „Ратарско имање – Грдица", о доношењу Плана генералне регулације „Индустријска зона – спортски аеродром". Није прихваћен ни предлог да се са дневног реда сутрашње седнице повуку тачке „Разматрање извештаја о раду јавних установа у7 прошлој години и „Предлог решења о давању сагласности на Одлуку о цени грејања".

            „Радили смо у складу са законом и на основу мишљења стручних служби. Већина ових предлога процесуирана је на некима од ранијих седница Градског већа, тако да ми осим питања да ли смо за то да се те тачке ставе на дневни ред сутрашње скупштине или не, нисмо имали посебну потребу за изјашњавањем", рекао је после седнице Градског већа заменик градоначеника Милун Јовановић.

            Он је додао да је коначна одлука да ли ће се те тачке наћи на дневном реду препуштена градским одборницима.

            Градски већници данас су усвојили предлог да се дневни ред 13. седнице допуни тачком која се односи на предлог измена и допуна Програма уређивања грађевинског земљишта за ову годину. Основни циљ измене и допуне овог Програма је завршетак спортске хале у Рибници са уређењем терена. Постојећим програмом предвиђена су средства за ове намене у износу од 200 милиона динара, а радови на изградњи спортске хале су приведени крају, тако да су и предвиђена средства у знатној мери истрошена.

            Према речима Ненада Нерића, директора Дирекције за планирање и изградњу „Краљево", да би се на изграђеној хали испитале уграђене инсталације и иста пустила у рад, потребно је урадити уређење терена са приступним инсталацијама за шта недостаје још око 74 милиона динара. За овај износ умањене су позиције за којее су стручне службе процениле да неће бити реализоване у овој календарској години.

            Герадски већници данас нису усвојили предлог за допуну дневног реда предстојеће скупштине који је поднела одборничка група Српског покрета обнове. У образложењу одбијања допуне која је предвиђала доношење мишљења и одлуке о спровођењу јавног конкурса за именовање директора јавних предузећа чији је оснивач град Краљево, стоји да је предлог преурањен.

            „Још увек нисмо усвојили Статуте јавних предузећа, јер ће то бити тема на сутрашњој седници скупштине", оценио је Јовановић, додајући да ће после њиховог усвајања све, па и избор директора, у свему бити одрађен у складу са тим највишим, правним актом сваког предузећа.

Print Friendly, PDF & Email