„Била је ово једна од најкраћих и најеефикаснијих седница Градског већа, будући да се половина тачака дневног реда ове ванредне седнице већ налазила на дневном реду прошле 26. редовне седнице, тако да су већници данас само наставили рад на њима, уз кориговане делове статута јавних предузећа, односно начин избора надзорних органа из редова запослених“, рекао је у изјави медијима после данашње седнице градоначелник Краљева Драган Јовановић.

            Он је додао да је тиме заокружено и комплетирано утврђивање предлога решења који су добили сагласност на статуте јавно комуналних предузећа „Водовод“, „Пијаца“, „Топлана“ и Општинска стамбена агенција.

            „Проблем је био у томе што је раније било дато искључиво или ексклузивно право синдикатима да они одлучују о изборима кандидата из редова запослених за Надзорне одборе“, додао је градоначелник Јовановић, појаснивши да је проблем превазиђен тако што сада статути предвиђају да ће и они радници који нису чланови синдиката такође моћи да дају своје предлоге.

            Остале четири тачке односиле су се на парцелацију и препарцелацију одређних катастарских парцела, за шта су градски већници донели решење о двању сагласноси по захтеву предузећа „Деминг“ д.о.о.

            Из текућих буџетских резерви издвојено је десет милиона динара на име додатних средстава за финансирање ЈКП „Водовод“, због обавеза које ово предузеће и град имају по трилатералном уговор о коришћењу средстава КfW-a.

            Градски већници данас су донели и решење о коришћењу средстава текуће буџетске резерве у износу од четири милиона динара на име додатних средстава за накнаде штете за повреде или штету нанету од стране државних органа.

            „Дакле, спремно идемо на седницу скупштине града“, прецизирао је градоначелник, поручујући да ће, према његовим сазнањима, након састанка председника градске скупштине са шефовима одборничких група, седница бити заказана највероватније за 3. јул.
 
 
 

Print Friendly, PDF & Email