Након што је стечајни управник „Велефарма“ расписао јавни позив за продају имовине, објекат у коме се налази апотека, али и прилазна саобраћајница која води до самог улаза у Поликлинику, добили су новог власника.

Градоначелник града Краљева др Предраг Терзић истиче да, иако су имовина у чијем саставу су били објекат апотеке и саобраћајница која води до Поликлинике прешли у приватно власништво, грађани не треба да брину јер је овај проблем решив.

„Град је сазнао за продају тек приликом самог расписивања јавног позива. Требало је да будемо обавештени на време како бисмо, приликом планирања буџета за ову годину, определили средства и учествовали у надметању. Уопште није било довољно времена, требало је да знамо прошле године у септембру, октобру или новембру. Када смо сазнали већ је било прекасно, јер је онда било неопходно да се усвоји измена Одлуке о буџету града Kраљева и да Скупштина града донесе одлуку о прибављању те имовине у јавну својину града Kраљева, па да након тога овластимо некога ко ће дати одређену понуду у том надметању“, појаснио је градоначелник Терзић.

Према његовим речима, у покушају да продаја буде одложена, он је разговарао са директором Агенције за лиценцирање стечајних управника, али када се ради о такозваним приватним стечајима, овакав случај, превазилази његове надлежности.

„Стечајна управница „Велефарма“ је одбила захтев града Kраљева да се одложи продаја док Град не обезбеди средства, тако да је објекат са припадајућим земљиштем и са улицом продат“, изјавио је Терзић, па нагласио да је Град одмах ступио у контакт са представницима купца – фирмом „Вега“, a након усменoг разговорa, договорен је састанак који ће бити одржан, у уторак, у Kраљеву.

Први човек Града је уверен да ће се изнаћи заједничко решење, као и да ће Град доћи у посед тог земљишта. Превасходни циљ је да Апотекарска установа остане закупац као и до сада, а уједно се разматрају могућности и да се направи одређена размена.

„Нећемо дозволити ниједног тренутка да грађани Kраљева, Врњачке Бање, Рашке, којима је неопходан приступ здравственој заштити, не могу да дођу до здравствених објеката. Нећемо дозволити да улаз у Поликлинику буде блокиран. Потрудићемо се и да нађемо решење које ће бити одговарајуће за Апотекарску установу односно да добију свој простор поред Поликлинике. У разговору са новим власницима и директором Опште болнице „Студеница“ ћемо одлучити да ли ће то бити у постојећем објекту или ћемо наћи простор у оквиру саме Поликлинике“, поручио је Терзић.

„Град мора да води рачуна о свим грађанима Kраљева који користе здравствену заштиту, као и о радницима Апотекарске установе Краљево“, поручио је градоначелник, истакавши да је Град урадио све што је било у његовој моћи у тако кратком року, али је велики изазов када морају да се реше проблеми, који су настали пре 10 или 15 година, које је неко други оставио за собом.