У Краљевачком позоришту уприличена је додела захвалница ученицима Медицинске школе и Економско-трговинске школе који су пружили свесрдну помоћ Штабу за ванредне ситуације града Краљева у борби против епидемије заразне болести вируса корона.
Oд децембра 2020. године, када је отворен Kовид кол-центар у краљевачкој Медицинској школи, око 200 ученика трећег и четвртог разреда Медицинске и Економско-трговинске школе, као и неколико професора, пружили су несебичну помоћ Граду и нашим епидемиолозима  обављајући послове у кол-центру.

Краљевачки средњошколци су, путем пет телефонских линија, разговарали са грађанима који су у изолацији, прикупљали и уносили податке у систем, пружали им помоћ у прибављању одговарајуће документације због регулисања обавеза према послу.
Први човек града Краљева др Предраг Терзић захвалио је волонтерима кол-центра на посвећености и несебичном ангажовању у борби са вирусом корона.

Према његовим речима, својим волонтерским радом ови млади људи  знатно су допринели да се број регистрованих особа чији се подаци током дана унесу у базу вишеструко увећа и на тај начин учествовали у свакодневном извештавању грађана о тренутној епидемиолошкој ситуацији на територији нашег града.
Градоначелник је истакао да су обављајући посао евидентирања контаката млади Краљевчани, који су били ту за своје суграђане чак и у дане викенда, били важна карика у процесу спречавања даљег ширења епидемије.

Како је подсетио руководилац Одељења за послове цивилне заштите Здравко Максимовић, радећи у две смене, сваког дана од 08.00 до 16.00 часова, ученици Медицинске школе пружали су неопходне информације грађанима Краљева који су се кол-центру јављали након што су регистровани као позитивни на вирус корона, а ученици Економско-трговинске школе су податке о њиховим контактима убацивали у електронску базу.
Максимовић је нагласио, да иако су имали кратку обуку, коју су врло брзо савладали, својим несебичним залагањем значајно су помогли радницима Завода за јавно здравље, који су због повећаног обима посла били преоптерећени. Истакавши колико је велика част имати такве младе људе за суграђане, захвалио је свим волонтерима на дивној сарадњи.
У име града Краљева, захвалнице нашим волонтерима за тежак и обиман посао који су врло одговорно радили без икакве надокнаде, и настављају да раде и данас, уручио је заменик градоначелника града Краљева Вукман Ракочевић.

Као симболичан знак захвалности, уз подршку Краљевачког позоришта, за све ученике средњих школа који су волонтирали у Кoвид кол-центру, организована је и поклон представа.

Print Friendly, PDF & Email