Градоначелник Краљева Томислав Илић са сарадницима обишао је данас неколико локација на којима градска јавна предузећа изводе радове да би се уверио како радови теку и да ли се поштују рокови. Он сматра да ће радови ускоро бити завршени и да ће се саобраћај у граду одвијати нормално, на задовољство грађана Краљева.  

Градоначелник и сарадници најпре су обишли радове у Хајдук Вељковој улици, где радници ЈЕП „Топлана“ Краљево раде на замени постојећих инсталација и топловода старог тридесет година новим савременим цевима.

„Дошао сам да видим због чега радови касне, који су проблеми, поготову кад су у питању магистрални топловоди с обзиром на то да грејна сезона почиње средином октобра. Иако су лоше временске прилике и велике падавине успориле радове, сматрам да ће брзо бити завршени и да ће грејна сезона почети на време“, рекао је градоначелник приликом обиласка радова.

„Лоше време и готово непрестана киша отежали су земљане радове. Ипак, до краја седмице биће завршена деоница између улица Цара Душана и Хероја Маричића, доћи ће до спајања са постојећим топловодом и од почетка следеће седмице, десет дана пре почетка грејне сезоне, биће и ова деоница потпуно спремна за пуњење топловода и почетак грејне сезоне“, изјавио је директор краљевачке „Топлане“ Драган Арсенијевић.

Топлана и Дирекција за планирање и изградњу уложиле су 12  милиона у извођење грађевинских и машинских радова, а комплетан материјал, цеви и остало, обезбеђен је преко KfW програма.

„Од наредне године биће спроведено програмско буџетирање. Сва јавна предузећа, пре него што се донесе буџет, треба да наведу које ће радове да изводе, шта је то предвиђено за наредну годину, како би се плански радило, а не да истовремено буду радови у више улица у граду“, објаснио је градоначелник.

Након обиласка радова у Улици Четврти краљевачки батаљон на Кеју, који би ускоро требало да буду завршени, градоначелник је обишао и радове на проширењу капацитета жичких бунара за водоснабдевање града у сушном периоду вредне око 400.000 евра.

.         

 

 

 


Print Friendly, PDF & Email