Припадници пешадијске чете 21. пешадијског батаљона 2. бригаде Копнене војске данас су у касарни „Стефан Немања“ у Рашки свечано испраћени у мисију Уједињених нација УНИФИЛ у Либан.
Испраћају су присуствовали министар одбране Братислав Гашић, начелник Генералштаба генерал Љубиша Диковић са сарадницима, представници локалних власти и многобројна родбина и пријатељи.
Град Краљево је представљао је градоначелник Драган Јовановић.
Према речима министра одбране Братислава Гашића, систем одбране развија капацитете и способности за све три дефинисане мисије Војске и да Министарство одбране и Војска Србије и даље ангажују расположиве капацитете и улажу макисмалне напоре да би се пружила помоћ становништву, спречила штета и отклониле последице непогода незапамћених размера које су погодиле нашу земљу.
Начелник Генералштаба генерал Љубиша Диковић рекао је да наши припадници у мировним мисијама под заставом Уједињених нација раде веома добро, да постављају стандарде и да им због тога треба одати признање.
 
 
 

Помоћ са Косова и Метохије                                                26.Мај 2014.

Донација са Косова и Метохије стигла је у град Краљево у понедељак увече. Воду, конзервирану и суву храну, пелене, сточну храну, ћебад и гардеробу прикупили су мештани општине Ново Брдо, у сарадњи са Епархијом рашко-призренском и Народном кухињом.  
                         

Print Friendly, PDF & Email